Δέρμα λουστρίνι – πώς να το φροντίζεις;

2 λεπτά

Οι τσάντες και τα παπούτσια από δέρμα λουστρίνι απαιτούν τη σωστή φροντίδα, εάν θέλεις να διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση και να απολαμβάνεις την περιποιημένη εμφάνιση τους. Πώς να φροντίζεις το λουστρίνι; Πάνω απ’ όλα πρέπει να θυμάσαι, ότι το κλειδί για την επιτυχία βρίσκεται στον τακτικό καθαρισμό τους και στην τακτική στίλβωση τους. Χάρη σε αυτά, το βερνικωμένο στρώμα δε θα φθείρεται ούτε θα κάνει ρωγμές, και τα παπούτσια και αξεσουάρ φτιαγμένα από αυτό το είδος δέρματος θα φαίνονται κομψά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η περιποίηση του βερνικωμένου δέρματος, παρά τα φαινόμενα, δεν είναι δύσκολη, αλλά πολύ σημαντική είναι η τακτικότητα και η συνέπεια.

Πώς να φροντίζεις τα βερνικωμένα παπούτσια;

Εάν θέλεις τα λουστρίνια σου – ανεξάρτητα αν είναι κλειστά παπούτσια, oxfords, μοκασίνια ή μποτάκια – να μην κάνουν ρωγμές και να μη λυγίζουν, θυμήσου μερικούς κανόνες, που θα σου επιτρέψουν να τα φροντίσεις σωστά:

Προσοχή!

Ποτέ μην χρησιμοποιείς παρασκευάσματα με κερί για την περιποίηση του βερνικωμένου δέρματος – μπορεί να προκαλέσει ρωγμές και ζημιές σε αυτό, που δεν θα μπορέσουν πλέον να αφαιρεθούν.

Αξεσουάρ από βερνικωμένο δέρμα – πώς να τα φροντίζεις;

Οι τσάντες, τα πορτοφόλια ή ακόμα και οι ζώνες από λουστρίνι φαίνονται εξαιρετικά κομψές και αποτελεσματικές, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Όπως και στην περίπτωση των παπουτσιών, για να παραμείνει η γυαλάδα τέτοιων αξεσουάρ όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να τα φροντίζεις τακτικά.

Για τον σκοπό αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ίδια tricks και τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για τη φροντίδα των βερνικωμένων υποδημάτων ή δες και μερικούς επιπλέον τρόπους:

Θα βρεις τόσο τα βερνικωμένα παπούτσια και αξεσουάρ, καθώς και τα προϊόντα προορισμένα για τον καθαρισμό ή για τη στίλβωση τους στο ευρύ απόθεμα epapoutsia. Θυμήσου, να φροντίζεις τα βερνικωμένα παπούτσια και τα αξεσουάρ σου από τη στιγμή που τα αγόρασες, και θα σου κρατήσουν χρόνια.

Προσοχή !

Οι αναγραφόμενες συμβουλές πάντα δοκιμάζονται στα δικά μας υποδήματα. Ωστόσο, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, οι περιγραφόμενες μέθοδοι να μην είναι αποτελεσματικές, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στη βλάβη των υποδημάτων. Να θυμάσαι, πως τις συμβουλές που περιγράφονται στα άρθρα μας, τις χρησιμοποιείς πάντα με δική σου ευθύνη, ενώ το παραπάνω κείμενο δεν αποτελεί στοιχείο για τυχόν εγγυήσεις.

Συνιστούμε
logo signet
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!