Με τι να καθαρίζεις το φυσικό δέρμα; Μάθε τους αποτελεσματικούς, σπιτικούς τρόπους

3 λεπτά

Δερμάτινα παπούτσια, τσάντες ή πορτοφόλια είναι πράγματα τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά, επειδή όχι μόνο φαίνονται πολύ κομψά και ποτέ δε βγαίνουν από τη μόδα, αλλά είναι και απλώς πρακτικά. Επειδή τα χρησιμοποιείς πολύ συχνά, πολύ γρήγορα λερώνονται. Εάν αναρωτιέσαι με τι μπορείς να καθαρίζεις το φυσικό δέρμα, έχουμε για σένα αποδεδειγμένους, σπιτικού τρόπους, οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να αφαιρέσεις τους λεκέδες που δημιουργήθηκαν σε αυτό το ύφασμα.

Ας το παραδεχτούμε – τα παπούτσια, οι τσάντες ή τα πορτοφόλια από φυσικό δέρμα δε θα φαίνονται κομψά αν δεν τα διατηρείς σωστά. Μόνο η τακτική φροντίδα των δερμάτινων προϊόντων αποτελεί εγγύηση για την καλή εμφάνισή τους. Ωστόσο, εάν είναι αργά για την προληπτική, δες με τι να καθαρίσεις το φυσικό δέρμα, για να ανακτήσει την παλιά του λάμψη.

Καθαρισμός παπουτσιών από grain leather – καθολικοί κανονισμοί

Εάν θέλεις να καθαρίσεις τα παπούτσια από grain leather αποτελεσματικά αλλά και με ασφάλεια, τότε θα σε βοηθήσουν οι αποδεδειγμένες, σπιτικές μέθοδοι:

Συμβουλή ειδικού

Εάν θέλεις πιο εύκολα να αφαιρέσεις τις δύσκολες βρωμιές από τα δερμάτινα παπούτσια, κράτησε τα για λίγο πάνω από το υδρατμό που αιωρείται π.χ. από την κατσαρόλα με βραστό νερό.

Καθαρισμός των αξεσουάρ από το grain leather – σπιτικοί τρόποι

Οι δερμάτινες τσάντες ή τα πορτοφόλια που βάζουμε μια εδώ μια εκεί και που τα αγγίζουμε πολλές φορές την ημέρα, δεν έχουν καμία πιθανότητα να παραμείνουν ανέπαφα. Αν θέλεις να διατηρήσεις την κομψή εμφάνιση της δερμάτινης τσάντας ή του αγαπημένου σου πορτοφολιού, μάθε μια αποδεδειγμένη μέθοδος, χάρη στην οποία αποτελεσματικά θα καθαρίσεις τέτοια πράγματα:

Προσοχή!

Ποτέ μην ψεκάζεις άμεσα το δερμάτινο αξεσουάρ, το οποίο σκοπεύεις να το καθαρίσεις με το προκύπτον διάλυμα, επειδή το περίσσιο του μπορεί να παραμείνει στην επιφάνεια και να χαλάσει το ύφασμα.

Δεν αρκεί μόνο ο καθαρισμός!

Αν θέλεις να καθαρίζεις τα δερμάτινα σας παπούτσια ή τα δερμάτινα αξεσουάρ σου πιο εύκολα, θυμήσου πόσο σημαντική είναι η συντήρηση τους, δηλαδή ο εξοπλισμός τους με ένα πρόσθετο προστατευτικό στρώμα εναντίον επιβλαβών εξωτερικών παραγόντων. Εδώ θα σε βοηθήσουν τα ειδικά σπρέι συντήρησης, των οποίων μεγάλη ποικιλία θα βρεις στο epapoutsia.gr. Η τακτική τους χρήση, ειδικά πριν τη χειμερινή σεζόν, θα προστατέψει τα παπούτσια, την τσάντα ή το πορτοφόλι  σου, και θα διευκολύνει τον τακτικό καθαρισμό, επειδή οι βρωμιές δε θα μπαίνουν ανάμεσα στις ίνες του δερμάτινου υφάσματος.

Προσοχή !

Οι αναγραφόμενες συμβουλές πάντα δοκιμάζονται στα δικά μας υποδήματα. Ωστόσο, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, οι περιγραφόμενες μέθοδοι να μην είναι αποτελεσματικές, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στη βλάβη των υποδημάτων. Να θυμάσαι, πως τις συμβουλές που περιγράφονται στα άρθρα μας, τις χρησιμοποιείς πάντα με δική σου ευθύνη, ενώ το παραπάνω κείμενο δεν αποτελεί στοιχείο για τυχόν εγγυήσεις.

Το αρχικό κείμενο του άρθρου έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί για τις ανάγκες του blog epapoutsia.gr.
Συνιστούμε
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
stan smith, nike tn, επωνυμα παπουτσια γυναικεια, ορειβατικα μποτακια γυναικεια, τσαντεσ ωμου, μποτεσ χιονιου ανδρικεσ, tn nike, dr martens