Μπορώ να πλένω τα δερμάτινα παπούτσια στο πλυντήριο; Σου απαντάμε!

2 λεπτά

Τα υποδήματα φτιαγμένα από δέρμα φαίνονται κομψά μόνο αν διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Με την πάροδο του χρόνου, όταν η φροντίδα τους γίνεται δύσκολη, το ερώτημα που μπορεί να εμφανιστεί είναι το εξής: μπορώ να πλένω τα δερμάτινα παπούτσια στο πλυντήριο; Παρόλο που οι παραγωγοί συνιστούν να μην χρησιμοποιούμε αυτή την μέθοδο για τον καθαρισμό τους, διερευνήσαμε το θέμα για να μάθουμε εάν είναι πραγματικά επιβλαβής στην πράξη.

Εάν τα δερμάτινα παπούτσια σου απαιτούν ισχυρή ανανέωση και καθαρισμό, και εσύ αναρωτιέσαι εάν το πλύσιμό τους στο πλυντήριο είναι μια καλή ιδέα, δες την απάντησή μας σε αυτή την ερώτηση παρακάτω:

Μπορώ να πλένω τα δερμάτινα παπούτσια στο πλυντήριο;

Σε αυτό το σημείο, αξίζει αμέσως να διαλυθούν όλες οι αμφιβολίες – το πλύσιμο δερμάτινων υποδημάτων στο πλυντήριο δεν είναι ασφαλές και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέθοδος καθαρισμού. Γιατί; Τα επιχειρήματα είναι τα εξής:

Αποδεδειγμένοι τρόποι για τον καθαρισμό των δερμάτινων παπουτσιών

Αντί να ρισκάρεις την καταστροφή των δερμάτινων υποδημάτων από το πλύσιμό τους στο πλυντήριο, χρησιμοποίησε τις οδηγίες από τις οποίες θα μάθεις βήμα προς βήμα πώς να καθαρίσεις το φυσικό δέρμα. Επίσης, εξοικειώσου με αποδεδειγμένους, σπιτικούς τρόπους οι οποίοι θα σου επιτρέψουν να επαναφέρεις την περιποιημένη εμφάνιση των δερμάτινων παπουτσιών:

Συμβουλή ειδικού

Για τον καθαρισμό των δερμάτινων παπουτσιών προνομιακά θα είναι το φανελένιο πανί – οι ίνες του είναι οι πιο μαλακές για την δερμάτινη επιφάνεια, γεγονός που θα αποτρέψει να το γρατσουνίσει.

Προσοχή !

Οι αναγραφόμενες συμβουλές πάντα δοκιμάζονται στα δικά μας υποδήματα. Ωστόσο, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, οι περιγραφόμενες μέθοδοι να μην είναι αποτελεσματικές, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στη βλάβη των υποδημάτων. Να θυμάσαι, πως τις συμβουλές που περιγράφονται στα άρθρα μας, τις χρησιμοποιείς πάντα με δική σου ευθύνη, ενώ το παραπάνω κείμενο δεν αποτελεί στοιχείο για τυχόν εγγυήσεις.

Να θυμάσαι!

Με το πλύσιμο των παπουτσιών στο πλυντήριο μπορείς να χάσεις την εγγύηση. Πάντα να το σκέφτεσαι, προτού αποφασίσεις να πλύνεις το αγαπημένο σου ζευγάρι!

Το αρχικό κείμενο του άρθρου έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί για τις ανάγκες του blog epapoutsia.gr.
Συνιστούμε
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
oxford shoes, μοκασινια γυναικεια, backpack γυναικεια, nike air force, παιδικα παπουτσια, τσαντεσ χιαστι, βαλιτσες, skechers

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η περαιτέρω χρήση του ιστότοπου σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση τους. περισσότερες πληροφορίες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η περαιτέρω χρήση του ιστότοπου σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση τους.

Κλείσιμο