Μυτερά παπούτσια – σε ποια ταιριάζουν;

2 λεπτά

Είναι τα μυτερά παπούτσια της μόδας; Και φυσικά! Ωστόσο, δεν εννοώ τα παπούτσια με αιχμηρές και μακριές μύτες, τα οποία κυριαρχούσαν στη δεκαετία του ‘90, αλλά την πιο σύγχρονη έκδοση τους – με πιο κοντές και πιο διακριτικές μύτες. Επί του παρόντος, είναι σχεδόν ένα υποχρεωτικό στοιχείο της γυναικείας ντουλάπας! Για ποια τα μυτερά παπούτσια θα είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή;

Τέτοια υποδήματα είναι κατάλληλα για την κάθε περίσταση, φαίνονται πολύ θηλυκά και λεπτύνουν τα πόδια.

Μυτερά παπούτσια – σε ποια ταιριάζουν;

Στην αρχή αυτού του άρθρου πρέπει να αντικρούσω έναν μύθο, που σχετίζεται με αυτόν τον τύπο υποδημάτων. Δεν είναι αλήθεια το γεγονός, ότι τα μυτερά παπούτσια επιμηκύνουν οπτικά την πατούσα. Βέβαια, αν η μύτη είναι πάρα πολύ μακριά (όπως οι μύτες σε αυτά τα παπούτσια που φοριόνταν σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν) αυτό θα κάνει τα πόδια σε νούμερο 40+ ακόμη πιο μεγάλα. Ωστόσο, τα σημερινά μοντέρνα μυτερά παπούτσια με χοντρό τακούνι, είτε χαμηλό είτε ψηλό, ή ακόμη και τα φλατ, όπου η μύτη είναι πολύ πιο κοντή και λιγότερα επιθετική, είναι επίσης ιδανικά για γυναίκες με μεγάλες πατούσες.

Αν φοράς μικρό νούμερο, δε χρειάζεται να ανησυχείς, ότι τα μυτερά υποδήματα θα διαταράξουν τις αναλογίες σου. Και αν φοβάσαι, ότι ακόμη και η πιο μικρή μυτερή μυτούλα θα επιμηκύνει οπτικά το πόδι σου, επίλεξε τις ελαφρώς στρογγυλεμένες μύτες – π.χ. αυτές σε σχήμα αμυγδάλου.

Διάσωση για γυναίκες με κοντά πόδια

Δεν έχεις μακριά πόδια ενός μοντέλου; Μην αγχώνεσαι – υπάρχει τρόπος, να τα επιμηκύνεις οπτικά. Και αυτός είναι οι μυτερές γόβες. Λεπτύνουν και επιμηκύνουν τέλεια τα κάτω μέρη του σώματος. Θα ενισχύσεις το εφέ επιλέγοντας τις μπεζ γόβες – θα «δεθούν» με την απόχρωση της επιδερμίδας σου, δίνοντας την εντύπωση των μακρύτερων ποδιών. Και αν θέλεις να στοιχηματίσεις στα πιο σκούρα μοντέλα, ταίριαξε μαζί τους τα καλσόν ή τα παντελόνια στο ίδιο χρώμα με τα παπούτσια.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαλέγεις παπούτσια αν έχεις κοντά πόδια, θα βρεις σε ένα άλλο άρθρο στο blog μας.

Μυτερά παπούτσια – για ποια;

Μπορούν οι κοντές γυναίκες να φορούν αυτό το είδος υποδημάτων; Και φυσικά – με την προϋπόθεση, ότι η μύτες δεν είναι υπερβολικά μακριές. Αλλιώς η πατούσα θα φαίνεται ακόμη πιο μεγάλη και θα διαταράξει τις αναλογίες σου, πράγμα το οποίο στην περίπτωση κοντών γυναικών μπορεί να φαίνεται αστεία. Τα επί του παρόντος μοντέρνα μοντέλα με πιο διακριτικές μυτερές μύτες συνιστώνται για σένα – έχουν ιδιότητες της λέπτυνσης και της επιμήκυνσης, οι οποίες οπτικά θα σου προσθέσουν μερικά εκατοστά ύψους.

Συμβουλή στυλίστριας

Το τέλειο (και πιο άνετο) υποκατάστατο για τις γόβες είναι τα κλειστά παπούτσια με χοντρό τακούνι – ειδικά, αν έχεις πιο μεγάλες γάμπες ή μηρούς.

Μυτερά παπούτσια για λεπτό πόδι

Έχεις στενή πατούσα, και τα περισσότερα μοντέλα παπουτσιών που δοκιμάζεις κατευθείαν σου πέφτουν; Με βοήθεια σου έρχονται τα μυτερά παπούτσια! Ανεξάρτητα από το αν είναι μυτερές μπαλαρίνες, γόβες ή μποτάκια με χοντρό τακούνι – επειδή οι μύτες σε τέτοια μοντέλα στενεύουν, κρατάνε καλύτερα το πόδι. Γι’ αυτό αυτή δεν είναι μια καλή επιλογή για γυναίκες που έχουν πιο φαρδιά πόδια – αν και τα παπούτσια σε αυτό το στυλ οπτικά θα τα λεπτύνει, φορώντας τα για πολύ ώρα μπορούν να προκαλέσουν οδυνηρές φουσκάλες. Στο blog μας θα βρεις άρθρα, όπου θα σε βοηθήσω να βρεις παπούτσια για λεπτό και για πιο φαρδύ πόδι.

Το αρχικό κείμενο του άρθρου έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί για τις ανάγκες του blog epapoutsia.gr από τη: Natalia Mitsopoulos
Συνιστούμε
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
stan smith, all star, τσαντεσ χιαστι, stan smith γυναικεία, ugg, tommy hilfiger τσαντεσ, skechers, τσαντες guess

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η περαιτέρω χρήση του ιστότοπου σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση τους. περισσότερες πληροφορίες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η περαιτέρω χρήση του ιστότοπου σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση τους.

Κλείσιμο