Ποια παπούτσια τένις να διαλέξεις;

3 λεπτά

Αρκετά χρόνια πριν, το τένις θεωρούνταν ως ελίτ άθλημα, το οποίο μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να κάνουν. Παρ ‘όλα αυτά, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές. Αποδείχθηκε, ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύει κανείς πάρα πολλά χρήματα για να μπορεί να παίζει τένις. Γι’ αυτό όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να πιάνουν στα χέρια τους τη ρακέτα. Ωστόσο, εκτός από αυτήν, πρέπει επίσης να έχεις καλά παπούτσια τένις στον εξοπλισμό σου. Ποια να επιλέξεις;

Τα υποδήματα τένις πρέπει να είναι άνετα, να σταθεροποιούν την πατούσα, να απορροφούν τους κραδασμούς και να διαθέτουν μια σόλα προσαρμοσμένη στο είδος της επιφάνειας. Δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις το ψάξιμο τους; Θα σε βοηθήσω αμέσως!

Καλά παπούτσια τένις, δηλαδή ποια;

Όπως όλα τα αθλητικά υποδήματα, τα παπούτσια για το τένις πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι άνετα. Σε αυτή την περίπτωση, το κλειδί είναι η τέλεια προσαρμογή των παπουτσιών, τα οποία δεν μπορούν να είναι ούτε πολύ μικρά, ούτε πολύ μεγάλα – το κενό μέσα τους πρέπει να είναι περίπου 0,5 εκατοστά. Άλλες σημαντικές πτυχές είναι το άνετο μετατάρσιο και το αρκετά άκαμπτο προστατευτικό φτέρνας, πάνω στο οποίο το πόδι σου δεν θα γλιστράει.

Κατά τη δοκιμασία του επιλεγμένου μοντέλου, δεν πρέπει επίσης να αισθάνεσαι πόνο ή δυσφορία. Αξίζει επίσης να δοκιμάσεις τα παπούτσια «σε δράση» – κάνε μερικές δυναμικές κινήσεις, οι οποίες θα σου επιτρέψουν να αξιολογήσεις καλύτερα το μοντέλο κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Η επόμενη, αλλά όχι λιγότερο σημαντική πτυχή είναι η καλή σταθεροποίηση των ποδιών και η απορρόφηση των κραδασμών. Το τένις είναι ένα εξαιρετικά δυναμικό παιχνίδι. Απαιτείται γρήγορη κίνηση πάνω στο γήπεδο και αποτελεσματική αλλαγή κατεύθυνσης, πράγμα το οποίο μπορεί να συμβάλει στους τυχόν τραυματισμούς. Ο κίνδυνος να πάθεις ζημιά μπορεί να μειωθεί σημαντικά με τα παπούτσια τένις, τα οποία δεν είναι μόνο άνετα, αλλά και κατάλληλα προσαρμοσμένα στην επιφάνεια του γηπέδου.

Παπούτσια τένις για σκληρά γήπεδα – γερή σόλα και ανθεκτικό άνω μέρος

Τα σκληρά γήπεδα αναφέρονται συχνά ως καθολικά. Όσον αφορά την αναπήδηση και την ταχύτητα της μπάλας, βρίσκονται ανάμεσα στο κεραμιδόχωμα και το συνθετικό χορτοτάπητα, οπότε τα άτομα που παίζουν τόσο το αμυντικό όσο και το επιθετικό τένις δεν θα έχουν κάποιο πρόβλημα σε αυτά. Ωστόσο, η σκληρή επιφάνεια θέτει σημαντικές απαιτήσεις στα παπούτσια. Το καλύτερο θα είναι το μοντέλο που:

Συμβουλή ειδικού

Εάν συμβαίνει να παίζεις σε διάφορες επιφάνειες, τα παπούτσια τένις για σκληρά γήπεδα είναι μια πολύ καλή επιλογή για σένα. Χάρη στην καθολική σόλα μπορείς να τα φοράς επίσης στα χωμάτινα και στα χορτάρινα γήπεδα.

4061

Παπούτσια τένις ανδρικά Nike Zoom Vapor

Παπούτσια τένις για χωμάτινα γήπεδα – σόλα με αυλακώσεις και ενισχυμένα πλάγια

Το λεγόμενο κεραμιδόχωμα θεωρείται το πιο αργό από όλες τις επιφάνειες. Στα χωμάτινα γήπεδα η ταχύτητα, η ευελιξία και η πολύ καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητες. Για αυτό το λόγο, τα παπούτσια που προορίζονται για το παίξιμο σε αυτή την επιφάνεια πρέπει να παρέχουν τη μέγιστη σταθερότητα, η οποία είναι απαραίτητη ακόμη και κατά το γλίστρημα, και την πλευρική στήριξη. Τα ιδανικά παπούτσια για τα χωμάτινα γήπεδα πρέπει να διαθέτουν:

4062

Παπούτσια τένις γυναικεία Babolat Jet Mach I Clay

4063

Παπούτσια τένις ανδρικά Head Sprint Pro 2.5 Clay

Παπούτσια τένις για γήπεδα συνθετικού χλοοτάπητα – επίπεδη σόλα και εύκαμπτο άνω μέρος

Τα γήπεδα συνθετικού χορτοτάπητα ή αλλιώς χορτάρινα, πάνω στα οποία άρχισε η ιστορία του τένις, είναι το αντίθετο του κεραμιδόχωμα. Αυτή είναι η ταχύτερη επιφάνεια, γι’ αυτό εδώ χρειάζονται η δύναμη, ισχυρό σερβίς και συχνές επισκέψεις δίπλα στο δίχτυ. Τα καλύτερα παπούτσια για χορτάρινα γήπεδα έχουν:

4064

Παπούτσια τένις γυναικεία Nike Air Zoom Prestige Cpt

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τένις γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι ενήλικες πιάνουν στα χέρια τους τις ρακέτες, θέλοντας να δοκιμάσουν να κάνουν αυτό το άθλημα. Είσαι μία/ένας από αυτά τα άτομα, και στη δική σου αθλητική ντουλάπα λείπουν μόνο τα σωστά υποδήματα; Δες τα γυναικεία και ανδρικά παπούτσια τένις, που έχουμε προετοιμάσει για σένα στο epapoutsia.gr, και διάλεξε το ιδανικό μοντέλο για σένα!

Συνιστούμε
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
παπούτσια ανδρικά, ανδρικα παπουτσια, stan smith, geox, μποτεσ χιονιου γυναικειεσ, pinko bags, tsantes, ανδρικα παπουτσια προσφορες