Ποια ποδοσφαιρικά παπούτσια για αγώνα πάνω σε ταρτάν να επιλέξεις;

2 λεπτά

Το ποδόσφαιρο μπορείς να το παίζεις όχι μόνο πάνω σε γρασίδι ή σε εσωτερικό χώρο. Από τη στιγμή που στον κόσμο άρχισαν να δημιουργούνται γήπεδα από ταρτάν, οι λάτρεις αυτού του αθλήματος άρχισαν να παίζουν αγώνες και σε αυτά. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι, ότι δεν πρέπει να παίζουμε με τα παραδοσιακά παπούτσια ποδοσφαίρου με τάπες ή για εσωτερικό χώρο πάνω σε αυτό το είδος επιφάνειας. Οπότε ποια παπούτσια για το ταρτάν είναι τα πιο κατάλληλα;

Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια προσαρμοσμένα στην επιφάνεια όχι μόνο παρέχουν μεγαλύτερη άνεση, αλλά πάνω απ’ όλα μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμού. Δες, τι πρέπει να έχει το ιδανικό μοντέλο για το ματς πάνω στο ταρτάν.

Είδη ποδοσφαιρικών παπουτσιών

Η βασική κατάταξη των παπουτσιών ποδοσφαίρου, λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο της επιφάνειας για την οποία προορίζονται, διακρίνεται από:

Τα παραπάνω μοντέλα διαφέρουν κυρίως στην εμφάνιση της σόλας, η δομή της οποίας εξασφαλίζει τη βέλτιστη πρόσφυση στο έδαφος και την ικανότητα να κινείται κανείς με ασφάλεια στο γήπεδο σε μια δεδομένη επιφάνεια.

Ποια παπούτσια για αγώνα πάνω σε ταρτάν είναι τα καλύτερα;

Πάνω σε σκληρή επιφάνεια από ταρτάν τα καλύτερα είναι τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με σχάρα, που διακρίνονται από μεγάλο αριθμό μικρών, ειδικά σχεδιασμένων ταπών. Είναι τοποθετημένες πυκνά σε όλη την επιφάνεια της σόλας, και χάρη σε αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο διαμοιράζει το βάρος του σώματος σε όλη την πατούσα, παρέχοντας την κατάλληλη δυναμική και πρόσφυση στο έδαφος. Επιπλέον, δεν καταστρέφουν την επιφάνεια.

3352

Κατά προτίμηση, τα παπούτσια για ποδόσφαιρο πάνω σε γήπεδο ταρτάν να έχουν και ένθετα από αφρό EVA, που εγγυώνται απορρόφηση κραδασμών. Ένα ειδικό πάτο από αφρό TPU παρέχει πρόσθετη προστασία για τις αρθρώσεις. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου για τεχνητή επιφάνεια, αξίζει επίσης να επιλέξεις αυτό με το άνω μέρος φτιαγμένο από ανθεκτικό δέρμα ή από συνθετικά υλικά υψηλής ποιότητας, το οποίο θα επιβιώσει πολλά σκληρά ματς. Μια πολύ καλή λύση είναι και τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με ενισχυμένη μύτη, πράγμα το οποίο αυξάνει την αντίσταση των υποδημάτων σε ζημιές.

Τα παπούτσια ποδοσφαίρου με σχάρα είναι ιδανικά όχι μόνο για τον αγώνα πάνω σε ταρτάν – είναι τα τέλεια ανδρικά ποδοσφαιρικά παπούτσια και για το ματς πάνω σε τεχνητό χλοοτάπητα. Επιπλέον, είναι σε θέση να προσφέρουν πρόσφυση ακόμη και σε παγωμένες επιφάνειες ή σε επιφάνειες από χαλίκι.

Θυμήσου!

Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με σχάρα δεν είναι καλή επιλογή για να παίζεις πάνω σε φυσικό γρασίδι. Οι τάπες σε αυτό το μοντέλο είναι πολύ κοντές, κάτι που δεν θα σου δώσει τη σωστή πρόσφυση πάνω στον παραδοσιακό, μαλακό χλοοτάπητα, και στη συνέχεια αυξάνεται και ο κίνδυνος τραυματισμού.

Παπούτσια για ποδόσφαιρο – ποιο νούμερο να διαλέξεις;

Η σωστή σόλα μπορεί να μην είναι αρκετή αν τα υποδήματα σου έχουν λάθος μέγεθος. Κατά κανόνα, τα ποδοσφαιρικά παπούτσια πρέπει να είναι σφιχτά, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη το γεγονός, ότι η σόλα συνήθως «τακτοποιείται» και το άνω μέρος, ειδικά αν είναι δερμάτινο, τεντώνεται ελαφρώς. Ωστόσο, αν τέτοιο μοντέλο δεν σου δίνει την επιθυμητή άνεση, επίλεξε μέγεθος περίπου 0,5 εκ. μεγαλύτερο από το πόδι σου. Αυτό το κενό συνιστάται επίσης κατά την επιλογή ποδοσφαιρικών παπουτσιών για παιδιά – διότι τα σφιχτά παπούτσια θα αποθαρρύνει αποτελεσματικά το παιδάκι από την προπόνηση.

Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια τα οποία είναι προσαρμοσμένα στο είδος επιφάνειας όχι μόνο προσφέρουν άνεση, αλλά πάνω απ’ όλα μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμού. Στο κατάστημα epapoutsia.gr διατίθενται παπούτσια ποδοσφαίρου που προορίζονται για διάφορα είδη επιφάνειας. Πολύ εύκολα θα βρεις το κατάλληλο μοντέλο, το οποίο θα ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες και στις προσδοκίες σου, και ταυτόχρονα θα σου επιτρέψει να απολαύσεις το παιχνίδι με ασφάλεια.

Δες και άλλα αθλητικά παπούτσια που διατίθενται στο κατάστημα epapoutsia.gr.

Το αρχικό κείμενο του άρθρου έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί για τις ανάγκες του blog epapoutsia.gr από τη: Natalia Mitsopoulos
Συνιστούμε
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
skechers γυναικεια, all star, nike, tamaris μποτακια, τσαντες guess, timberland, rains backpack, tommy hilfiger τσαντεσ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η περαιτέρω χρήση του ιστότοπου σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση τους. περισσότερες πληροφορίες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η περαιτέρω χρήση του ιστότοπου σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση τους.

Κλείσιμο