Πώς να ανοίξεις τα καστόρινα παπούτσια σου; Δες τις ασφαλείς μεθόδους

2 λεπτά

Οι καστόρινες γόβες, μπαλαρίνες ή και οι μπότες φαίνονται πανέμορφες και είναι πάντα της μόδας – αλλά δεν είναι πάντα άνετες, ειδικά αμέσως μετά την αγορά τους. Πώς να ανοίξεις τα παπούτσια από καστόρι με έναν ασφαλή τρόπο, για να μπορείς να τα απολαμβάνεις; Επωφελήσου από τις δοκιμασμένες συμβουλές μας!

Το καστόρι είναι πολύ ελαστικό, αλλά και πιο επιρρεπή σε ζημιές από τα άλλα υφάσματα. Δεν είναι δύσκολο να ανοίξεις καστόρινα υποδήματα. Αλλά η ουσία είναι να το κάνεις χωρίς όμως να χαλάσεις τα παπούτσια σου. Δες, πώς μπορείς να ανοίξεις τα παπούτσια από καστόρι.

Άνοιγμα καστόρινων παπουτσιών – τι να μην κάνεις;

Ας ξεκινήσουμε αντίστροφα, δηλαδή καταρχήν θα πούμε τι δεν μπορείς να κάνεις όταν θέλεις να ανοίξεις τα καστόρινα σου παπούτσια. Πρώτον – μην τα ζεσταίνεις με πιστολάκι! Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για να ανοίξεις τα παπούτσια από δέρμα grain leather, όμως το καστόρι είναι πιο ευαίσθητο, οπότε δεν πρέπει να εκτίθεται σε πιστολάκι ή καλοριφέρ. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς ανεπανόρθωτα να καταστρέψεις την υφή του καστοριού.

Μια από τις δημοφιλείς μεθόδους λέει, ότι μέσα στα παπούτσια μπορείς να βάλεις σακούλες με νερό και να τα αφήσεις στον καταψύκτη για όλη τη νύχτα. Αυτή η δράση είναι εξίσου επικίνδυνη για το καστόρι. Αυτό το ύφασμα είναι πολύ ευαίσθητο στην υπερβολική υγρασία – αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο καλύτερα να μη φοράς τα καστόρινα παπούτσια σε βροχερό καιρό. Η χρήση σακουλών με πάγο θα σου ανοίξει φυσικά τα παπούτσια, αλλά μπορεί και να τα χαλάσει πολύ γρήγορα – γι’ αυτό αν θέλεις να διατηρήσεις την υψηλή ποιότητα του καστοριού, τότε καλύτερα μη ρισκάρεις.

Το μυστικό βρίσκεται στη μετριοπάθεια και την υπομονή

Γίνεται τα καστόρινα παπούτσια να ανοίξουν; Ναι, αλλά πρέπει να τα βοηθήσεις λίγο σε αυτό και να τα δώσεις λίγο χρόνο. Η πιο ασφαλή και λιγότερο επεμβατική μέθοδος είναι να φορέσεις παχιές κάλτσες (ακόμη και δύο ζευγάρια ταυτόχρονα), και να βάλεις πάνω τους τα καστόρινα σου παπούτσια. Στη συνέχεια, πρέπει να περπατήσεις με αυτά στο σπίτι σου για μερικές ώρες. Με αυτόν τον τρόπο, τα παπούτσια θα ανοίξουν και θα προσαρμοστούν πιο εύκολα στο μήκος και το φάρδος της πατούσας σου.

Αν αυτό δε βοηθήσει, ψέκασε ελαφρώς τις κάλτσες σου με νερό ή μούσκεψε τις μέσα σε νερό και στείωε τες καλά. Οι κάλτσες υποτίθεται να είναι υγρές, όχι μουσκεμένες – διαφορετικά θα καταστρέψεις το καστόρι. Τώρα απλά πρέπει να βάλεις τα παπούτσια που σου δημιουργούν πρόβλημα, και να τα φορέσεις για μερικές ώρες.

1973

Στη φωτογραφία βλέπεις: τα μοκασίνια Gino Rossi Vojse MW2621-TWO-CW00-9900-0 και τις καστόρινες γόβες Baldowski D01468-1451-041

Μια πιο βολική μέθοδος για τα πόδια σου, είναι να υγράνεις ελαφρώς τις τυλιγμένες σε μπάλες εφημερίδες, να τις τοποθετήσεις μέσα στα παπούτσια σου, έτσι ώστε να τα διογκώσουν, και να τα αφήσεις στην άκρη για όλη τη νύχτα. Και πάλι – οι εφημερίδες δεν μπορούν να είναι μουσκεμένες! Ωστόσο θυμήσου, να είναι αρκετά πολλές, για να ανοίξουν καλά το κάθε μέρος των παπουτσιών.

Προσοχή!

Μια δημοφιλής μέθοδος για το άνοιγμα των παπουτσιών είναι η χρήση του οινοπνεύματος ή του μετουσιωμένου αλκοόλ. Αυτές οι ουσίες, αν και θα σε βοηθούν να ανοίξεις τα παπούτσια σου, μπορούν επίσης να αποχρωματίσουν τις εσωτερικές σόλες τους. Οπότε χρησιμοποιείς το αλκοόλ με δική σου ευθύνη.

Πώς να ανοίξεις τις καστόρινες γόβες; Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς τους ειδικούς

Τα χρόνια, όπου μπορούσες να ανοίξεις τα παπούτσια σου μόνο με σπιτικούς τρόπους έχουν περάσει. Η πιο ασφαλής επιλογή θα είναι να πάρεις τα ειδικά παρασκευάσματα για υποδήματα που είναι διαθέσιμα σε σπρέι ή σε αφρό. Χάρη σε αυτά, το δέρμα γίνεται πιο μαλακό και επιρρεπή στην παραμόρφωση, αλλά ταυτόχρονα δεν προκαλούν ζημιές. Τα παπούτσια σου θα είναι πιο ευέλικτα και θα αποκτήσεις την κατάλληλη προσαρμογή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να εφαρμόσεις το προϊόν στα σημεία πίεσης μέσα στα παπούτσια, να τα φορέσεις για τουλάχιστον μισή ώρα, και έπειτα θα απολαμβάνεις τα άνετα παπούτσια σου.

Προσοχή !

Οι αναγραφόμενες συμβουλές πάντα δοκιμάζονται στα δικά μας υποδήματα. Ωστόσο, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, οι περιγραφόμενες μέθοδοι να μην είναι αποτελεσματικές, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στη βλάβη των υποδημάτων. Να θυμάσαι, πως τις συμβουλές που περιγράφονται στα άρθρα μας, τις χρησιμοποιείς πάντα με δική σου ευθύνη, ενώ το παραπάνω κείμενο δεν αποτελεί στοιχείο για τυχόν εγγυήσεις.

Το αρχικό κείμενο του άρθρου έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί για τις ανάγκες του blog epapoutsia.gr.
Συνιστούμε
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
τσαντες guess, karl lagerfeld sneakers, pinko τσαντες, tommy hilfiger τσαντεσ, rains backpack, hispanitas, παπουτσια ανδρικα αθλητικα, birkenstock