Πώς να αφαιρέσεις το αλάτι από τα παπούτσια σου;

3 λεπτά

Την αρνητική επιρροή του αλατιού που ρίχνουν στους δρόμους των πόλεων κάθε χειμώνα, βλέπεις πρώτα στα παπούτσια σου, στα οποία αφήνει ένα λευκό ίζημα. Πώς να αφαιρέσεις το αλάτι από τα παπούτσια σου για να φαίνονται όχι μόνο αισθητικά, αλλά και να μην υποστούν ζημιά από τη διείσδυσή του ανάμεσα στις ίνες του υλικού; Εμείς γνωρίζουμε τους τρόπους πώς μπορείς να το κάνεις!

Να σου πούμε το μυστικό πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το αλάτι που βρέθηκε πάνω στα παπούτσια σου; Λοιπόν, είναι πολύ απλό – μη δρας προσωρινά, αλλά συστηματικά.

Αλάτι στα παπούτσια και η επιβλαβής επιρροή του

Το αλάτι που ρίχνεται στους δρόμους είναι σχεδόν καθαρό χλωριούχο νάτριο. Χρησιμοποιείται ως μέσο απόψυξης του συσσωρευμένου χιονιού και πάγου, έτσι ώστε οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια να μην αποτελούν απειλή για τους οδηγούς και τους πεζούς. Τι επιρροή μπορεί να έχει στα παπούτσια σου;

Το αλάτι έχει καταστρέψει τα παπούτσια σου; Δες πώς μπορείς να βελτιώσεις την εμφάνιση τους.

Το χλωριούχο νάτριο αποχρωματίζει τόσο το δέρμα grain leather όσο και το σουέτ, καταστρέφοντας ακόμη και τα ποιοτικά υποδήματα. Έχει επίσης αρνητική επίδραση στο χρώμα και την ποιότητα των ινών των υφασμάτινων παπουτσιών. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό όχι μόνο να καθαρίζεις προσωρινά τα βρώμικα από αλάτι παπούτσια, αλλά και να τα προετοιμάσεις για τη χειμερινή περίοδο εκ των προτέρων. 

Αποτελεσματική αφαίρεση αλατιού από τα δερμάτινα παπούτσια

Οπότε πώς να καθαρίσεις τα δερμάτινα παπούτσια από το αλάτι; Ο αγώνας εναντίον αυτού του χειμερινού εφιάλτη μπορεί να χωριστεί σε δύο είδη ενεργειών:

1. Πρόληψη:

2. Καθαρισμός:

Από τα αριστερά: σετ καθαρισμού Collonil, σετ καθαρισμού adidas, υγρό καθαρισμού Jason Markk

Προσοχή!

Προσπάθησε να αφαιρείς τα κατάλοιπα από αλάτι που εμφανίστηκαν στα δερμάτινα παπούτσια σου όσο πιο γρήγορα γίνεται – διότι όσο περισσότερο παραμένουν άπλυτα, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τα αφαιρέσεις.

Ο αγώνας με το αλάτι στα υφασμάτινα παπούτσια

Μερικοί από εμάς, ακόμη και τον χειμώνα δεν αποφεύγουν να φορούν τα αγαπημένα τους αθλητικά ή παπούτσια με πιο σπορ χαρακτήρα απ΄ό, τι τα δερμάτινα μποτάκια, μποτίνια ή μπότες. Επομένως, το αλάτι που ρίχνεται στους δρόμους ή στα πεζοδρόμια μπορεί να λερώσει επίσης τα υφασμάτινα υποδήματα. Πώς να το αντιμετωπίσεις;

Όπως στην περίπτωση των δερμάτινων παπουτσιών, αξίζει επίσης να ξεκινήσεις από την πρόληψη. Για τη συντήρηση τους, δηλαδή τη δημιουργία αόρατης προστατευτικής επίστρωσης, μπορείς να βρεις παρασκευάσματα μεταξύ άλλων από αθλητικές μάρκες, τα οποία είναι προσαρμοσμένα για τη χρήση τους πάνω σε αθλητικά παπούτσια. Το επόμενο βήμα είναι να τα καθαρίσεις. Και για αυτή τη διαδικασία θα βρεις ειδικά παρασκευάσματα (στην ετικέτα τους πρέπει να υπάρχει μια πληροφορία, ότι είναι π.χ. παρασκεύασμα για καθαρισμό παπουτσιών με μεμβράνη ή συγκεκριμένα για τα αθλητικά, δώσε προσοχή σε αυτό).

Παρόλο που το πλύσιμο των αθλητικών παπουτσιών στο πλυντήριο, λερωμένων με το αλάτι μπορεί να φαίνεται μια δελεαστική λύση, δεν το συνιστούμε. Αυτό μπορεί να καταστρέψει τα παπούτσια σου, αντί να βελτιώσει την κατάσταση τους.

Άλλα άρθρα στο blog μας, όπου θα βρεις συμβουλές πώς να περιποιηθείς σωστά τα παπούτσια σου τον χειμώνα

Στο διαδίκτυο θα βρεις μπόλικες συμβουλές που αφορούν τον καθαρισμό παπουτσιών με σπιτικές μεθόδους. Ωστόσο, θυμήσου ότι ο μόνος αποτελεσματικός και ο πιο ασφαλής τρόπος για να το κάνεις είναι να πάρεις τα ειδικά παρασκευάσματα. Η ανάπτυξη της σύνθεσης τους εποπτεύεται από ολόκληρες ομάδες ειδικών, οι οποίοι διασφαλίζουν τα αποτελέσματα της χρήσης τους να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα. Περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα μπορείς να διαβάσεις στα παρακάτω άρθρα:

Προσοχή !

Οι αναγραφόμενες συμβουλές πάντα δοκιμάζονται στα δικά μας υποδήματα. Ωστόσο, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, ότι οι περιγραφόμενες μέθοδοι να μην είναι αποτελεσματικές, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στη βλάβη των υποδημάτων. Να θυμάσαι, ότι τις συμβουλές που περιγράφονται στα άρθρα μας τις χρησιμοποιείς πάντα με δική σου ευθύνη, και το παραπάνω κείμενο δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τυχόν καταγγελία.

Το αρχικό κείμενο του άρθρου έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί για τις ανάγκες του blog epapoutsia.gr από τη: Natalia Mitsopoulos
Συνιστούμε
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
oxford shoes, stan smith, all star, τσαντεσ χιαστι, converse, backpack γυναικεια, crocs γυναικεια, παιδικα παπουτσια