Πώς να κάνεις τα παπούτσια σου αδιάβροχα;

2 λεπτά

Στους δρόμους των πόλεων έχει χιόνι ή νερό, και εσύ για μια ακόμη φορά επιστρέφεις στο σπίτι σου με μουσκεμένα παπούτσια; Μην αγχώνεσαι καθόλου, θα σε βοηθήσω αμέσως! Υπάρχουν απλοί τρόποι για την εύκολη προστασία των υποδημάτων από την υγρασία. Ξέχνα τις βρεγμένες κάλτσες και περπάτα με στεγνά τα πόδια. Στο παρακάτω κείμενο θα σου πω ακριβώς τι πρέπει να κάνεις, για να μη βραχούν τα πόδια σου!

Στην αγορά είναι διαθέσιμα πολλά ειδικά παρασκευάσματα, που έχουν ως σκοπό την προστασία των υποδημάτων από το νερό. Δες, σε ποια προϊόντα αξίζει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή!

Πώς να κάνεις τα παπούτσια σου αδιάβροχα;

Η απλούστερη δυνατή επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις ένα σπρέυ αδιαβροχοποίησης παπουτσιών. Αυτό το προϊόν δεν είναι ακριβό και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Αρκεί να εφαρμόσεις το παρασκεύασμα πάνω στα παπούτσια (σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού!), και οι σταγόνες νερού δε θα διαπεράσουν το ύφασμα του άνω μέρους. Όπως σίγουρα πρόλαβες να παρατηρήσεις, το συντηρητικό έχει παρόμοιες ιδιότητες με το κερί, αλλά είναι πολύ πιο ασφαλές για τα παπούτσια σου!

Συμβουλή ειδικού

Όταν συντηρείς τα παπούτσια σου, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές και τις πτυχές στο πάνω μέρος, διότι από αυτά τα μέρη το νερό συχνότερα διεισδύει στο εσωτερικό.

2184

Το συντηρητικό για τα παπούτσια και τα δερμάτινα είδη είναι μια αναντικατάστατη προστασία από την υγρασία.

Για να κάνεις τα παπούτσια σου αδιάβροχα, πρέπει να τα συντηρείς κάθε λίγες μέρες, και ειδικά πριν βγεις στη βροχή ή στο χιόνι. Τα ειδικά προϊόντα συντήρησης παπουτσιών είναι διαθέσιμα στην προσφορά του ηλεκτρονικού καταστήματος epapoutsia!

Προσοχή!

Μην εφαρμόσεις το παρασκεύασμα πάνω σε βρεγμένα υποδήματα, επειδή τότε δε θα δουλέψει έτσι όπως πρέπει.

Ποια παπούτσια είναι αδιάβροχα;

Δεν υπάρχει κανόνας για αυτό! Και – σε αντίθεση με τις απόψεις πολλών ανθρώπων – δεν εξαρτάται από την τιμή που πληρώνουμε για τα παπούτσια. Μπορούν να γίνουν μούσκεμα τόσο τα μποτίνια από φυσικό δέρμα όσο και οι μπότες από οικολογικό δέρμα. Αλλά… εάν θέλεις να έχεις τη σιγουριά, ότι ούτε μια σταγόνα νερού δε θα μπει μέσα στα παπούτσια σου, στοιχημάτισε στα μοντέλα με αδιάβροχη μεμβράνη, π.χ. την Gore-Tex.

2185

Αγοράζοντας παπούτσια με την αδιάβροχη μεμβράνη, έχεις τη σιγουριά, ότι δε θα βραχούν.

Στέγνωμα βρεγμένων παπουτσιών

Αν παρ’ όλα αυτά το νερό έχει μπει στα παπούτσια σου και ψάχνεις νευρικά τρόπους για να τα στεγνώσεις γρήγορα – χαλάρωσε! Θυμήσου, ότι κατά τη διάρκεια του στεγνώματος των υποδημάτων η βιασύνη είναι ο χειρότερος σύμβουλος, και τέτοια πράγματα όπως το πιστολάκι ή το καλοριφέρ, μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα τα παπούτσια. Πολλές πρακτικές συμβουλές, σχετικά με το πώς να στεγνώσεις γρήγορα (αλλά με ασφάλεια!) τα βρεγμένα παπούτσια, θα βρεις σε ένα από τα άρθρα στο blog μας.

Ελπίζω, ότι τώρα ξέρεις ήδη πώς να κάνεις τα παπούτσια σου αδιάβροχα, και ως εκ τούτου μπορείς να κοιμάσαι ήσυχα!

Το αρχικό κείμενο του άρθρου έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί για τις ανάγκες του blog epapoutsia.gr από τη: Natalia Mitsopoulos
Συνιστούμε
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
rains backpack, ρολογια ανδρικα, skechers, ugg, karl lagerfeld sneakers, hispanitas, τσαντεσ πλατησ, stan smith γυναικεία

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η περαιτέρω χρήση του ιστότοπου σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση τους. περισσότερες πληροφορίες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η περαιτέρω χρήση του ιστότοπου σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση τους.

Κλείσιμο