Πώς να καταλαβαίνεις τη σήμανση των παπουτσιών New Balance;

2 λεπτά

Το 1976 το βιομηχανικό περιοδικό «Runner’s World» ονόμασε τα παπούτσια New Balance – και πιο συγκεκριμένα το μοντέλο 320 – τα καλύτερα υποδήματα για τρέξιμο. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, και οι ερασιτέχνες του τζόκινγκ συνεχίζουν να επιλέγουν πρόθυμα τα παπούτσια αυτής της μάρκας. Πώς να διαλέξεις το σωστό μοντέλο; Αρκεί να δεις τη σήμανση των παπουτσιών New Balance.

Τι κρύβεται πίσω από τους μυστηριώδεις αριθμούς και γράμματα που σηματοδοτούν τα παπούτσια για τρέξιμο αυτής της μάρκας; Δες τον σύντομο οδηγό μας.

New Balance – σήμανση μοντέλων λόγω φύλου και προορισμού

Ας ξεκινήσουμε με τα γράμματα που εμφανίζονται ως πρώτα στα ονόματα των μοντέλων αυτών των υποδημάτων. Εδώ το πράγμα είναι αρκετά διαισθητικό. Το γράμμα W σημαίνει παπούτσια για γυναίκες (από τα αγγλικά women), M – για άνδρες (men), και το K – για παιδιά (kids).

Ωστόσο, τα ονόματα ορισμένων μοντέλων ξεκινούν με δύο γράμματα – π.χ. WR ή MT. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το γράμμα R είναι τα λεγόμενα παπούτσια road, δηλαδή εκκίνησης. Συνιστώνται για τους δρομείς, οι οποίοι συμμετέχουν τακτικά στους αγώνες, ενδιαφέρονται να τρέχουν γρήγορα και παρουσιάζουν ένα μάλλον προηγμένο επίπεδο. Είναι ελαφριά και δεν παρέχουν υψηλή απόσβεση. Το γράμμα Τ σημαίνει παπούτσια trail – προορισμένα για υπαίθριο τρέξιμο, που χαρακτηρίζονται από καλύτερη απορρόφηση κραδασμών.

Συμβουλή ειδικού

Διαλέγοντας παπούτσια για τρέξιμο, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο νούμερο τους. Τη σωστή άνεση θα σου παρέχουν υποδήματα, τα οποία έχουν μήκος 0,5-1 εκ. μεγαλύτερο από το μήκος της στάνταρντ εσωτερικής σόλας σου.

Παπούτσια για τρέξιμο New Balance – τι σημαίνουν οι αριθμοί;

Το επόμενο στάδιο επίλυσης του αινίγματος είναι οι αριθμοί που βρίσκονται στην ονομασία του μοντέλου παπουτσιών New Balance. Εδώ πάνω απ’ όλα πρέπει να δώσεις προσοχή στους δύο τελευταίους, διότι αυτοί ενημερώνουν για το προφίλ του παπουτσιού.

Και τι γίνεται με τους αριθμούς, που βρίσκονται πριν από τις αναφερθέντες παραπάνω σημάνσεις των παπουτσιών New Balance; Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν την τεχνολογική πρόοδο του συγκεκριμένου μοντέλου. Όσο μεγαλύτεροι είναι, τόσο καλύτερο είναι το παπούτσι. Με άλλα λόγια – το μοντέλο με τον αριθμό 890 προορίζεται για πιο απαιτητικούς δρομείς από την παραλλαγή 590 κ.λπ.

Χρώμα και δημιουργία του παπουτσιού

Έχουμε φτάσει σχεδόν στο φινάλε – ώρα να περάσουμε στο τελευταίο μέρος της σήμανσης των παπουτσιών New Balance. Καθορίζουν το χρώμα και την έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου. Τα χρώματα συνήθως σημειώνονται με συντομογραφίες – π.χ. το Β σημαίνει μπλε (από το blue) και το GY – γκρι-κίτρινο (grey-yellow) κ.λπ. Οι αριθμοί που δίνονται στο τέλος, συνήθως περιγράφουν τη δημιουργία των υποδημάτων. Ας δούμε ένα παράδειγμα:

3475

Γυναικεία αθλητικά New Balance 680 σε χρώμα μπλε-γκρι και ροζ παστέλ.

Το μοντέλο W680LP6 σημαίνει, ότι είναι παπούτσι γυναικείο, ουδέτερο, όχι πολύ τεχνολογικά προηγμένο, σε ανοιχτό μωβ χρώμα (light purple) και είναι το μοντέλο 6ης γενιάς.

Δεδομένου ότι τώρα γνωρίζεις ήδη, τι κρύβεται πίσω από τους μυστηριώδεις αριθμούς και γράμματα στα ονόματα των παπουτσιών New Balance, δεν έχει παραμείνει τίποτα άλλο, από το να ταιριάξεις τα υποδήματα για τρέξιμο αυτής της μάρκας στις δικές σου ανάγκες! Και αν το επιλεγμένο μοντέλο δεν θα τις ανταποκριθεί, στο epapoutsia έχεις 30 ημέρες για δωρεάν επιστροφή.

Συνιστούμε
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
stan smith, μποτεσ χιονιου γυναικειεσ, all star converse, tn nike, γαντια, τσαντεσ ωμου, skechers, τσαντες