Πώς να μάθεις στο παιδί σου να δένει τα κορδόνια του; Είναι πιο εύκολο απ’ ό, τι νομίζεις!

2 λεπτά

Το δέσιμο των κορδονιών είναι μια πραγματική πρόκληση για ένα μικρό παιδί. Και παρόλο που υπάρχουν πολλές τεχνικές, δεν είναι όλες αποτελεσματικές. Ωστόσο, μη χάνεις την ελπίδα μετά από μερικές (ή ακόμα και δωδεκάδες φορές) ανεπιτυχείς προσπάθειες, επειδή τώρα θα σε βοηθήσω αμέσως. Η διδασκαλία δεσίματος των κορδονιών δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται. Με λίγη φαντασία θα είναι μια μεγάλη διασκέδαση και για τους δυο σας!

Η διδασκαλία, όπως είναι γνωστό, απαιτεί υπομονή. Υπάρχουν όμως και κάποια tricks, που μας επιτρέπουν να τη βελτιώσουμε. Πώς να μάθεις γρήγορα στο παιδί σου να δένει τα κορδόνια του; Υπάρχουν τρόποι γι ‘αυτό!

Δέσιμο κορδονιών για παιδιά

Πριν ξεκινήσεις να μαθαίνεις πώς να δένεις τα κορδόνια σε ένα “ζωντανό αντικείμενο”, θα πρέπει πρώτα να ασκηθείς σε ένα μοντέλο χαρτονιού. Το μικρό παιδί θα εστιαστεί πιο εύκολα όταν δε θα φοράει τα παπούτσια. Επιπλέον, η προετοιμασία του προτύπου θα του δώσει πολλή διασκέδαση και, συνεπώς, θα το ενθαρρύνει για εκπαίδευση.

Πώς να προετοιμάσεις ένα τέτοιο μοντέλο; Πολύ εύκολα! Κάντε το μαζί, ζωγραφίζοντας στο χαρτόνι το κάτω μέρος ενός απλού παπουτσιού. Καλύτερα να ανήκει στη μητέρα, στον πατέρα ή στα μεγαλύτερα αδέλφια του απ’ ό,τι σε αυτό. Όσο μεγαλύτερο είναι το σχέδιο, τόσο πιο εύκολο είναι να επιδείξεις κάτι πάνω σε αυτό.

Κόψε το πρότυπο από το περίγραμμα που περιγράφηκε προηγουμένως και δημιούργησε τρύπες μέσα σε αυτό – με έναν διακορευτή ή ψαλίδι. Βάλε τα κορδόνια (κορδέλες) στις τρύπες και… καλή σου τύχη! Για να βοηθήσεις το μικρό παιδί σου να κρατήσει τη σωστή σειρά, χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές χρωματιστές κλωστές, όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

856

Συμβουλή ειδικού

Για να γίνει η μάθηση των παιδιών στο δέσιμο των κορδονιών πιο ευχάριστη, χρωματίστε και / ή διακοσμήστε το παπούτσι κομμένο από χαρτόνι. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα ή χρωματιστές φούντες.

Επειδή η τεχνική μετράει! Απλές και αποδεδειγμένες μέθοδοι δεσίματος

Πώς να μάθεις στο παιδί σου να δένει τα κορδόνια του; Αφέσου στη φαντασία του!

Μέθοδος κουνελιού

Η μέθοδος με το κουνελάκι είναι πολύ αποτελεσματική. Δεν είναι μόνο απλή, αλλά έχει και ελκυστική πλοκή. Βήμα προς βήμα θα σου εξηγήσω ακριβώς τι είναι. Λοιπόν:

857

Το παρακάτω βίντεο θα σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα αυτή την τεχνική. Σου συνιστώ να το δεις μαζί με το παιδί σου!

Μέθοδος σκιούρου

Τα αυτιά κουνελιών έχουν αποτύχει και εξακολουθείς να αναρωτιέσαι πώς να μάθεις στο παιδί να δένει τα κορδόνια του; Ένα ποιηματάκι για έναν άτακτο σκίουρο είναι μια άλλη από τις προτάσεις μου. Μια φορά και έναν καιρό:

858

Μαθαίνοντας το παιδί να δένει τα κορδόνια του, αφέσου στη φαντασία του.

Δέσιμο κορδονιών στο νηπιαγωγείο

Το δέσιμο των κορδονιών στο σπίτι είναι διαφορετικό, απ’ ό,τι στο νηπιαγωγείο. Είναι δύσκολο για το παιδί να συγκεντρωθεί ανάμεσα σε μια χαρούμενη ομάδα συνομηλίκων, γι ‘αυτό αξίζει να χρησιμοποιήσεις έναν τρόπο. Πώς να μάθεις ένα παιδί να δένει τα κορδόνια του, για να του πάρει μόνο λίγα δευτερόλεπτα όλη η διαδικασία, και να μην απαιτεί συγκέντρωση; Είναι πιο εύκολο απ’ ό, τι νομίζεις!

Για να βεβαιωθείς, ότι καλά κατάλαβες τη συνιστώμενη από μένα τεχνική, δες το παρακάτω βίντεο:

Ξέρεις ήδη πώς να μάθεις στο παιδί σου να δένει τα κορδόνια του, αλλά έχεις ακόμα πολλές ερωτήσεις και αμφιβολίες για τα υποδήματα; Πολλές πρακτικές συμβουλές θα βρεις στο blog μας. Και τα παιδικά παπούτσια – με κορδόνια ή και με αυτοκόλλητο – ψάξε στο ηλεκτρονικό κατάστημα epapoutsia.gr.

Το αρχικό κείμενο του άρθρου έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί για τις ανάγκες του blog epapoutsia.gr.
Συνιστούμε
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
ανδρικα παπουτσια, nike tn, τσαντες, clarks, all star converse, ορειβατικα μποτακια γυναικεια, air force, stan smith