Πώς να περιποιηθείς τα δερμάτινα παπούτσια; Καθημερινή φροντίδα και συντήρηση

3 λεπτά

Εάν θέλεις τα δερμάτινα παπούτσια σου να διατηρηθούν στην κατάσταση, στην οποία αγοράστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να τα περιποιηθείς σωστά. Αναρωτιέσαι, πώς να φροντίζεις τα δερμάτινα παπούτσια, έτσι ώστε να τα διατηρήσεις στην πιο καλή κατάσταση; Θυμήσου, ότι ο βασικός κανόνας της φροντίδας τους είναι η τακτικότητα. Μην ξεχνάς, να τα συντηρήσεις πρώτα, γιατί τότε τα δερμάτινα παπούτσια σου θα φαίνονται πάντα περιποιημένα.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τα απαραίτητα βήματα για τη σωστή φροντίδα των δερμάτινων υποδημάτων.

Πώς να συντηρήσεις τα δερμάτινα παπούτσια;

Η αγορά των δερμάτινων παπουτσιών είναι ένα πράγμα, αλλά η προετοιμασία τους για τη σεζόν, στην οποία θα τα φοράς, είναι ένα άλλο θέμα. Πριν μάθεις, πώς να περιποιηθείς τα δερμάτινα παπούτσια, αξίζει να σκεφτείς να τα συντηρήσεις. Για να έχεις την εγγύηση του επιθυμητού αποτελέσματος, ας απαντήσουμε πρώτα στην ερώτηση: Τι είναι η συντήρηση;

Η συντήρηση είναι η εφαρμογή στην επιφάνεια του υφάσματος των ειδικών χημικών ουσιών που θα αυξήσουν την αντοχή τους σε επιβλαβείς εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό το πρόσθετο προστατευτικό στρώμα θα κάνει τα παπούτσια σου αδιάβροχα και πιο ανθεκτικά στη βρωμιά.

Συμβουλή ειδικού

Για να διατηρήσεις τα παπούτσια σου στην καλύτερη κατάσταση, επανάλαβε τη διαδικασία συντήρησης κατά μέσο όρο μία φορά το μήνα.

Παρακάτω σου δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να συντηρήσεις τα δερμάτινα υποδήματα σωστά:

Συμβουλή ειδικού

Για τη συντήρηση δερμάτινων υποδημάτων δε συνιστώνται προϊόντα που περιέχουν τερεβινθίνη και βενζίνη – μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τόσο την ποιότητα του δερμάτινου υφάσματος όσο και το χρώμα του.

Εάν το επιλεγμένο από σένα παρασκεύασμα έχει τη μορφή του κεριού ή της κρέμας, χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί για να το εφαρμόσεις στην επιφάνεια του παπουτσιού. Τρίψε το παρασκεύασμα στο δέρμα με κυκλική κίνηση. Όπου η γάμπα συνδέεται με τη σόλα, εφάρμοσε ένα μεγαλύτερο στρώμα του παρασκευάσματος. Δώσε στα παπούτσια χρόνο να στεγνώσουν (αυτό μπορεί να διαρκέσει έως 2 ώρες), και αν κατά τη γνώμη σου το δέρμα εξακολουθεί να φαίνεται λίγο στεγνό, εμπότισε τα ξανά.

Η συντήρηση παπουτσιών με σπρέι είναι ακόμη πιο εύκολη απ’ ό,τι με την κρέμα ή το κερί. Αρκεί να ψεκάσεις καθαρά παπούτσια από απόσταση 10-15 εκατοστών και να τα αφήσεις να στεγνώσουν.

Προσοχή!

Τη συντήρηση με τη χρήση του σπρέι καλύτερα να το κάνεις έξω ή σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Αυτή είναι η πιο εύκολη μέθοδος συντήρησης. Απλά ξεβίδωσε το καπάκι, γύρισε το μπουκάλι με το απλικατέρ προς τα κάτω, και πιέζοντας ελαφρά το σφουγγαράκι του στο ύφασμα, άπλωσε το παρασκεύασμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των παπουτσιών.

Πώς να φροντίζεις τα δερμάτινα παπούτσια;

85

Εάν έχεις τελειώσει με τη συντήρηση, τότε η φροντίδα τους θα περιορίζεται στον καθαρισμό και στο γυάλισμά τους. Οι παππούδες μας χρησιμοποιούσαν πολλά ξεχωριστά προϊόντα για αυτή τη διαδικασία, γι’ αυτό τους έπαιρνε πολύ χρόνο. Σήμερα είναι σίγουρα πολύ πιο εύκολη, επειδή συχνά όλα όσα χρειάζεσαι περικλείονται σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα. Για τη στίλβωση, το λάδωμα ή το γυάλισμα των δερμάτων θα βρεις επίσης πολλά προϊόντα με οδηγίες για τη χρήση τους. Σήμερα, το κλειδί για την κατάλληλη φροντίδα των δερμάτινων υποδημάτων δεν είναι να φτιάχνεις περίπλοκα μίγματα, αλλά πάνω απ’ όλα η τακτικότητα. Εάν δε θα επιτρέψεις τη βρωμιά να απορροφηθεί βαθιά ανάμεσα στις ίνες του δερμάτινου υφάσματος, τότε θα μπορέσεις να τα φοράς για πολύ περισσότερο καιρό.

Προσοχή !

Οι αναγραφόμενες συμβουλές πάντα δοκιμάζονται στα δικά μας υποδήματα. Ωστόσο, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, οι περιγραφόμενες μέθοδοι να μην είναι αποτελεσματικές, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στη βλάβη των υποδημάτων. Να θυμάσαι, πως τις συμβουλές που περιγράφονται στα άρθρα μας, τις χρησιμοποιείς πάντα με δική σου ευθύνη, ενώ το παραπάνω κείμενο δεν αποτελεί στοιχείο για τυχόν εγγυήσεις.

Να θυμάσαι!

Με το πλύσιμο των παπουτσιών στο πλυντήριο μπορείς να χάσεις την εγγύηση. Πάντα να το σκέφτεσαι προτού αποφασίσεις να πλύνεις το αγαπημένο σου ζευγάρι!

Το αρχικό κείμενο του άρθρου έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί για τις ανάγκες του blog epapoutsia.gr.
Συνιστούμε
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
oxford shoes, τσαντεσ χιαστι, nike, backpack γυναικεια, crocs γυναικεια, stan smith γυναικεία, hispanitas, tommy hilfiger τσαντεσ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η περαιτέρω χρήση του ιστότοπου σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση τους. περισσότερες πληροφορίες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η περαιτέρω χρήση του ιστότοπου σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση τους.

Κλείσιμο