MID SEASON DEALS! Top brands έως -30% ΔΕΣ


Ανδρικά ορειβατικά παπούτσια – ποια να διαλέξεις; Συνιστώμενα μοντέλα στο epapoutsia.gr

Ανδρικά ορειβατικά παπούτσια

Αν είσαι λάτρης του βουνού, τότε γνωρίζεις ότι τα ανδρικά ορειβατικά παπούτσια είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια εξοπλισμού. Πώς όμως να διαλέξεις το τέλειο ζευγάρι με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές στην αγορά; Σε αυτόν τον οδηγό, θα συζητήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να βρεις τα κατάλληλα παπούτσια για το βουνό.

Τα ανδρικά ορειβατικά παπούτσια πρέπει να πληρούν ένα βασικό κριτήριο – πρέπει να στηρίζουν τα πόδια σου. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την αγορά τους. Μάθε τι δίνει προσοχή ο ορεινός διασώστης και αθλητής Κόνραντ Μπιέλα και ποια μοντέλα από την γκάμα του epapoutsia.gr προτείνει.

MSS

Κόνραντ Μπιέλα

«Το όνομά μου είναι Κόνραντ Μπιέλα, και είμαι μέλος του τμήματος της ορεινής διάσωσης, και η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από τις ορεινές δραστηριότητες – ορεινό τρέξιμο, ορειβατικό σκι, πεζοπορία και αναρρίχηση. Το έδαφος στο οποίο κινούμαστε συχνά απαιτεί όχι μόνο καλή φυσική κατάσταση, αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό που παρέχει καλύτερη πρόσφυση και σταθερότητα. Μάθε τι πρέπει να προσέξεις όταν επιλέγεις τα σωστά παπούτσια για ορεινή πεζοπορία.»

Αν αισθάνεσαι χαμένος μέσα στον αριθμό των εμπορικών σημάτων και των μοντέλων ορειβατικών παπουτσιών που διατίθενται, ο αθλητής Κόνραντ Μπιέλα δίνει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις κατά την αγορά:

1. Το σωστό μέγεθος

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Όταν επιλέγεις ανδρικά παπούτσια για πεζοπορία, δώσε προσοχή στο σωστό μέγεθος. Μέτρησε το μήκος του ποδιού σου και αντιστοίχισε το με το μήκος της σόλας του παπουτσιού. Θυμήσου να προσθέσεις 1-1,5 cm στη μέτρηση, λαμβάνοντας υπόψη τις πιο χοντρές κάλτσες κάλτσες και το γεγονός ότι τα πόδια συχνά πρήζονται κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας σωματικής δραστηριότητας.

Διάβασε επίσης: Ποιες κάλτσες είναι ιδανικές για ορειβατικά παπούτσια; >>>

2. Σόλα

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι μια σόλα υψηλής ποιότητας που θα παρέχει σταθερότητα και πρόσφυση σε διάφορες επιφάνειες. Τα ανδρικά ορειβατικά παπούτσια πρέπει να έχουν αντιολισθητική σόλα και να εγγυώνται αποτελεσματική απορρόφηση κραδασμών στο μονοπάτι. Όταν κάνεις πεζοπορία για πολλές ώρες, η άνεση είναι επίσης σημαντική. Το καλοκαίρι προτίμησε παπούτσια από υλικά που αναπνέουν και απορροφούν την υγρασία, ενώ το χειμώνα επίλεξε υποδήματα με παχιά επένδυση για να κρατούν τα πόδια σου ζεστά.

Δες ανδρικά ορειβατικά παπούτσια στο epapoutsia.gr:

3. Αδιάβροχο υλικό

Η αδιαβροχοποίηση και η ποιότητα των ορειβατικών παπουτσιών είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες – αυτό το είδος υποδημάτων εκτίθεται σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες και απαιτητικές επιφάνεις, οπότε θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό και στιβαρό υλικό. Αν σχεδιάζεις ορεινές αποστολές το χειμώνα ή σε υγρό έδαφος, πρόσεξε αν τα παπούτσια διαθέτουν τη μεμβράνη GORE-TEX, η οποία παρέχει προστασία από το νερό και την υγρασία.

4. Πάνω μέρος

Τα χειμερινά παπούτσια για ορεινές εκδρομές πρέπει να έχουν ψηλό πάνω μέρος. Ενώ το καλοκαίρι τα πιο χαμηλά και επομένως πιο ελαφριά παπούτσια θα είναι η τέλεια επιλογή, για το χειμώνα καλύτερα να διαλέξεις άλλο μοντέλο. Τα χιονισμένα μονοπάτια ή το ανοιξιάτικο λιώσιμο απαιτούν να φοράμε παπούτσια με το άνω μέρος να φτάνει πάνω από τον αστράγαλο. Εκτός από την παροχή πρόσθετης ζεστασιάς, τα ορειβατικά μποτάκια σταθεροποιούν επίσης την άρθρωση του αστραγάλου.

Κόνραντ Μπιέλα

«Η ασφάλεια και η άνεσή μου εξαρτώνται από τα παπούτσια και τα ρούχα μου, γι’ αυτό δίνω πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτά. Ο ρυθμός της πεζοπορίας, το έδαφος, οι καιρικές συνθήκες – όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην επιλογή των παπουτσιών. Έχω ετοιμάσει μερικές συστάσεις για παπούτσια πεζοπορίας που είναι δανικά τόσο για ορεινές εκδρομές όσο και για άλλες δραστηριότητες.»

Γνωρίζεις ήδη ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξεις όταν επιλέγεις ανδρικά ορειβατικά παπούτσια. Αυτό που απομένει είναι να βρεις το τέλειο μοντέλο που πληροί όλα τα κριτήρια. Για να σε διευκολύνουμε, μαζί με τον Κόνραντ Μπιέλα επιλέξαμε προτεινόμενα μοντέλα παπουτσιών για ορεινές δραστηριότητες από το κατάστημα epapoutsia.gr. Δες τα παρακάτω!

Ορειβατικά παπούτσια On

Τα παπούτσια με τα οποία θα ξεκινήσουμε είναι μια επιλογή για πιο χαλαρές ορεινές διαδρομές αλλά όχι μόνο. Τα παπούτσια trekking Cloudtrax της μάρκας On φοριούνται επίσης πολύ συχνά και καθημερινά μέσα στην πόλη – κυρίως το χειμώνα.

«Δοκίμασα το μοντέλο Cloudtrax με το ψηλό άνω μέρος σε διάφορες συνθήκες – χιόνι (επίσης μαζί με κραμπόν), βροχή, αλλά και ηλιόλουστες ημέρες. Χάρη στο πέλμα από ειδικό μείγμα καουτσούκ Missiongrip™, τα παπούτσια παρέχουν πολύ καλή πρόσφυση σε βραχώδη μονοπάτια. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η κατασκευή και η χρήση της τεχνολογίας CloudTec®, τα λεγόμενα «σύννεφα», η οποία παρέχει εξαιρετική αντικραδασμική προστασία σε μεγάλες και απότομες καταβάσεις, ενώ ταυτόχρονα παρέχει σταθερότητα στο πόδι. Συνιστώ οπωσδήποτε αυτά τα παπούτσια για μεγάλες πεζοπορίες.»

Δες τα ορειβατικά παπούτσια On στο epapoutsia.gr:

Άλλο ένα ορειβατικό παπούτσι από την On που αξίζει να προσέξεις είναι το αδιάβροχο μοντέλο Cloudwander με χαμηλό πάνω μέρος.

«Είναι ένα παπούτσι με το οποίο έχω κάνει πραγματικά τα πάντα – τρέξιμο, αναρρίχηση σε εύκολες διαδρομές, via ferrata, έκανα ποδηλασία και απλά περπατούσα σε ορεινά μονοπάτια. Αυτά είναι τα αγαπημένα μου παπούτσια trekking, όταν πρόκειται για χαμηλά ορειβατικά παπούτσια που δεν περιορίζουν την κινητικότητα του ποδιού. Είναι επίσης το τέλειο καθημερινό παπούτσι για τις υποχρεώσεις στο βουνό. Η ελαφρότητα του παπουτσιού χάρη στον αφρό EVA, η πολύ καλή πρόσφυση του πέλματος Missiongrip™ και η αδιάβροχη επίστρωση καθιστούν αυτό το μοντέλο τη νούμερο ένα επιλογή μου ανάμεσα στα μοντέλα της μάρκας On.»

?utm_source=ig_embed&ig_rid=1db75557-a000-4d1a-a0cc-60e99c824c3f&img_index=3

Ορειβατικά παπούτσια Meindl

Για πολλές μάρκες, η παραγωγή ορειβατικών παπουτσιών είναι μια μεγάλη πρόκληση. Η εταιρεία Meindl το χειρίζεται τέλεια. Τα παπούτσια πεζοπορίας αυτής της μάρκας χαρακτηρίζονται από λειτουργικότητα, τέλεια εφαρμογή και ανθεκτικότητα. Είναι αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό που κάνει τα ορειβατικά παπούτσια Meindl να σου κρατήσουν για πολλά χρόνια. Αξίζει επίσης να σημειωθούν οι ενδιαφέρουσες και αποτελεσματικές τεχνολογίες:

  • τα μοντέλα με μεμβράνη GORE-TEX® χαρακτηρίζονται από αδιαβροχοποίηση που συνδυάζεται με βέλτιστη αναπνευσιμότητα, κάτι που σίγουρα θα σου είναι χρήσιμο σε ασταθείς ορεινές συνθήκες,
  • η σόλα Vibram® θα σου παρέχει κορυφαία πρόσφυση, 
  • η ελαφριά και υγιεινή εσωτερική σόλα AIR-ACTIVE® προσαρμόζεται στο σχήμα του ποδιού και απορροφά αποτελεσματικά την υγρασία,
  • το memory Foam System, δηλαδή ένας ειδικός αφρός στο φινίρισμα του πάνω μέρους, προσαρμόζεται στο σχήμα του ποδιού υπό την επίδραση της θερμοκρασίας και της πίεσης του σώματος.

Ορειβατικά παπούτσια Salewa

Όταν ψάχνεις για τα κατάλληλα παπούτσια ορειβασίας, αξίζει επίσης να ρίξεις μια ματιά στη συλλογή της μάρκας Salewa. Τα ορειβατικά παπούτσια αυτού του brand είναι απόλυτοι παγκόσμιοι ηγέτες στα παπούτσια outdoor. Ο επαγγελματικός χαρακτήρας αντικατοπτρίζεται στις προηγμένες τεχνολογίες που διαθέτουν τα μοντέλα κάθε συλλογής, όπως:

  • αφρός EVA: ένα εξαιρετικά ελαφρύ και εύκαμπτο υλικό που είναι ανθεκτικό στον παγετό και την τριβή. Στα παπούτσια πεζοπορίας, χρησιμοποιείται συνήθως για την παραγωγή πελμάτων, γεγονός που τα κάνει εύκαμπτα και εξασφαλίζει εξαιρετική απορρόφηση των κραδασμών,
  • Ortholite: αυτό το υλικό είναι υπεύθυνο για την αντιβακτηριδιακή και αναπνέουσα κατασκευή της εσωτερικής σόλας. Χάρη στον αφρό πολυουρεθάνης, το εσωτερικό του παπουτσιού προσαρμόζεται στο πόδι και παρέχει διαρκή αερισμό,
  • Kevlar: πρόκειται για ένα πολυμερές που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ινών που είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στο τέντωμα και ταυτόχρονα ενισχύουν την κατασκευή του πάνω μέρους των παπουτσιών outdoor.

Ανδρικά παπούτσια πεζοπορίας για τους δραστήριους

Η πεζοπορία μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους – μπορείς τόσο να περπατήσεις χαλαρά όσο και να τρέξεις. Η αγαπημένη δραστηριότητα του Κόνραντ στα βουνά είναι το ορεινό τρέξιμο. Ποια παπούτσια ορεινού τρεξίματος θα είναι τα ιδανικά;

?utm_source=ig_web_copy_link

Κόνραντ Μπιέλα

«Το πρώτο αγαπημένο μου μοντέλο σε αυτή την κατηγορία είναι το ανδρικό παπούτσι On Cloudultra. Είναι υποδήματα για μακρινό τρέξιμο αλλά όχι μόνο. Έχω επίσης καλύψει εκατοντάδες χιλιόμετρα με αυτά απλά περπατώντας. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή αντικραδασμική προστασία του, επειδή, όπως και τα προηγούμενα μοντέλα, το παπούτσι διαθέτει την τεχνολογία CloudTec®. Αυτή τη φορά έχει χρησιμοποιηθεί ένα διπλό στρώμα για να προστατεύει ακόμη περισσότερο τα πόδια μας.»

Παραπάνω ο Κόνραντ μας έδειξε το αγαπημένο του μοντέλο όταν πρόκειται για πεζοπορία, αυτή τη φορά μας παρουσιάζει το αγαπημένο του μοντέλο για ταχύτερη μετακίνηση στα βουνά:

«Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο στα παπούτσια outdoor Cloudvista ήταν η ισορροπία μεταξύ της αντικραδασμικής προστασίας και του βάρους του παπουτσιού. Το παπούτσι κρατάει το πόδι απίστευτα καλά σε βραχώδες έδαφος. Έχω αντιμετωπίσει τόσο τα εύκολα μονοπάτια όσο και τα δύσκολα, πιο τεχνικά μονοπάτια με αυτά και απέδωσαν εξαιρετικά σε όλα τα εδάφη. Χάρη στην άριστη απορρόφηση των κραδασμών και την τεχνολογία CloudTec® μπορείς να καλύψεις πολλά χιλιόμετρα με αυτά τα παπούτσια ορεινού τρεξίματος χωρίς να ανησυχείς για μυϊκή καταπόνηση.»

Δες τα ανδρικά παπούτσια ορεινού τρεξίματος στο epapoutsia.gr:

Αυτές οι μάρκες δεν είναι οι μόνοι κατασκευαστές ορειβατικών παπουτσιών που θα βρεις στο epapoutsia.gr. Ανάμεσα στη μεγάλη γκάμα μας, υπάρχουν επίσης μοντέλα από τις εταιρείες: Columbia, Garmont, CMP, Jack Wolfskin και πολλά άλλα brands.

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει >>> Ποια ανδρικά παπούτσια για τρέξιμο να διαλέξεις; Μια χούφτα χρήσιμες συμβουλές

Το αρχικό κείμενο του άρθρου έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί για τις ανάγκες του blog epapoutsia.gr από τη: Natalia Mitsopoulos
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
stan smith, rains backpack, skechers, tommy hilfiger τσαντεσ, τσαντεσ πλατησ, παιδικα παπουτσια, birkenstock, air force γυναικεια, timberland, tamaris μποτακια, dr martens, τσαντεσ χιαστι, nike, ανδρικα αθλητικα παπουτσια, stan smith γυναικεία, ugg, ρολογια ανδρικα, skechers γυναικεια, ορειβατικα παπουτσια γυναικεια, asics, μοκασινια γυναικεια, all star, clarks, tamaris, pinko τσαντες, hispanitas, veja, αθλητικά παπούτσια ανδρικά, nike air force, oxford shoes

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η περαιτέρω χρήση του ιστότοπου σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση τους. περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close