10 από τους πιο διάσημους σχεδιαστές υποδημάτων στον κόσμο – επιλογή του συντακτικού προσωπικού

Οι σχεδιαστές μόδας είναι πολύχρωμοι και χαρισματικοί χαρακτήρες που γράφουν τις σελίδες της ιστορίας αυτής της βιομηχανίας, δημιουργώντας καλτ συλλογές και πράγματα. Ανάμεσα τους μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους 10 πιο διάσημους σχεδιαστές υποδημάτων στον κόσμο, οι οποίοι με τα σχέδια τους όχι μόνο άλλαξαν τη βιομηχανία υποδημάτων μια για πάντα, αλλά επίσης απέδειξαν ότι αυτό που βάζουμε στα πόδια μας μπορεί να είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης. Δες την υποκειμενική λίστα του συντακτικού προσωπικού μας, στην οποία επιλέξαμε τους πιο σημαντικούς designers παπουτσιών.

Ποιοι σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει χαρακτηριστικά παπούτσια, χάρη στα οποία έχουν γίνει γνωστοί σε όλο τον κόσμο; Δες παρακάτω!

«Ξέρω τα πάντα για τις γυναίκες» – έλεγε ο σχεδιαστής για τον εαυτό του σχεδόν σε κάθε συνέντευξη. Ο Christian Louboutin είναι σχεδιαστής παπουτσιών με πρωτότυπη ιστορία. Οι αρχές της δουλειάς του ως σχεδιαστή ανάγονται στην εποχή που ο Christian δούλευε σε καμπαρέ. Εκεί παρακολουθούσε τις χορεύτριες και εκεί για πρώτη φορά θέλησε να δημιουργήσει εξαιρετικά γυναικεία και κομψά υποδήματα για αυτές. Πρέπει να παραδεχτούμε, ότι το έχει πετύχει φανταστικά, επειδή ήταν αυτός που δημιούργησε τις χαρακτηριστικές γόβες με κόκκινη σόλα. Δείχνοντας ότι ακόμη και μια σόλα μπορεί να είναι ένα στοιχείο που δίνει στα υποδήματα έναν εντελώς νέο, πρωτότυπο χαρακτήρα, έχει κυριολεκτικά φέρει την επανάσταση στη βιομηχανία υποδημάτων.

Ο σχεδιαστής μόδας που κατάγεται από τη Μαλαισία, ο Jimmy Choo, προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια που έπρεπε να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να αποφοιτήσει το London College of Fashion. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης, οπότε – όπως συμβαίνει συνήθως στις οικογένειες τεχνιτών – ο απόγονος του ήταν επίσης να γίνει τσαγκάρης. Ο Jimmy παρακολουθούσε τον πατέρα του κατά την καθημερινή δουλειά, και δημιούργησε το πρώτο του ζευγάρι παπούτσια σε ηλικία 11 ετών. Παρόλο που λίγο μετά το άνοιγμα του πρώτου του ανεξάρτητου εργαστηρίου παπουτσιών, το ταλέντο του Choo παρατηρήθηκε, οφείλει την πραγματική του φήμη στην πριγκίπισσα Diana, η οποία το 1990 έβαλε τις γόβες του. Ο Jimmy Choo έγινε ο μακροχρόνιος φίλος της, και ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές υποδημάτων στον κόσμο.

Πολυτέλεια, ακρίβεια κατασκευή, υπέροχα χρώματα και… Sex and the city – αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τα παπούτσια που σχεδιάστηκαν από τον Manolo Blahnik, έναν σχεδιαστή παπουτσιών που είναι μισός Τσέχος, μισός Ισπανός. Παραπάνω έχω ήδη αναφέρει, ότι παπούτσια μερικών σχεδιαστών αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης. Αυτά που σχεδίασε ο Manolo ανήκουν σίγουρα σε αυτά. Τα σχέδια του κυματίζουν στα όρια της τέχνης, του design, αλλά και της ιστορίας και της φύσης. Σε αυτά θα βρεις έμπνευση από την τέχνη καλλιτεχνών όπως ο Pablo Picasso και ο Piet Mondrian. Είναι ενδιαφέρον, ότι ο Manolo δεν ξεχνάει τη χρησιμότητα των υποδημάτων που δημιουργεί. Δοκιμάζει την άνεση του κάθε έργου… πάνω στα πόδια του. Τα πιο χαρακτηριστικά παπούτσια της μάρκας Manolo Blahnik είναι τα μοντέλα διακοσμημένα με πόρπη με ζιρκόνια σε τετράγωνο σχήμα.

Ο Alexander McQueen είναι μια βασική προσωπικότητα στη σύγχρονη ιστορία της μόδας. Ο Βρετανός σχεδιαστής, ο οποίος συγχωρέθηκε το 2010, είχε βασική επιρροή στη σύνθλιψη των μοναχικών ορίων της κοινότητας κριτικών της μόδας. Τα ασυνήθιστα σχέδιά του ήταν μέρος της «τακτικής σοκ» που τη χρησιμοποιούσε στις επιδείξεις μόδας. Μετέτρεψε τις πασαρέλες του σε ένα πραγματικό αριστούργημα της σύγχρονης τέχνης, εισαγάγοντας την τεχνολογία είδους digital art. Εκτός από τα ρούχα, ο Alexander σχεδίαζε επίσης καταπληκτικά παπούτσια, που έπαιρναν φουτουριστικά σχήματα, τα οποία πολύ πρόθυμα τα φορούσε η Lady Gaga, η οποία είναι διάσημη για τις συχνά σοκαριστικές εμφανίσεις της. Τα παπούτσια από αυτόν τον σχεδιαστή πού και πού αποδείκνυαν, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο στη μόδα.

Αν και πιθανώς γνωρίζεις τα παπούτσια που δημιουργούνται από τον Steve Madden, μπορεί να μην ξέρεις το ίδιο το πρόσωπο. Το βιογραφικό ντοκιμαντέρ The Steve Madden Story, το οποίο λέει την ιστορία αυτού του σχεδιαστή, ξεκινάει με τη σκηνή, όπου ο Madden με τα χέρια σταυρωμένα θέτει την ερώτηση: «Who the fuck is Steve Madden?». Ντυμένος με απλό τζιν παντελόνι, πουκάμισο και καπέλο με γείσο, φαίνεται σαν ο Bruce Willis, αλλά δεν είναι ο Bruce Willis που κατέχει μια επιχείρηση αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ο Madden. Οπότε, ποιος είναι ο Steve Madden; Είναι ένας πρώην κατάδικος που βγήκε από εθισμό, ο πατέρας τριών παιδιών και ένας από τους πιο δημοφιλείς σχεδιαστές παπουτσιών στον κόσμο που τα δημιουργεί εδώ και 27 χρόνια.

Ο Stuart Weitzman γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, στην οικογένεια του ιδιοκτήτη ενός μεγάλου εργοστασίου υποδημάτων. Αυτό είχε αναμφίβολα μια σημαντική επιρροή στη μετέπειτα καριέρα του, και το ενδιαφέρον του για τα μυστικά της επιχείρησης υποδημάτων. Όχι μόνο ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά και την ανέπτυξε σημαντικά, επειδή σήμερα διαθέτει πολλά καταστήματα σε όλο τον κόσμο και έχει τελειοποιήσει την τέχνη της δημιουργίας της γόβας. Στις λάτρισσες του ανήκουν μεταξύ άλλων η Kate Middleton και η Beyonce. Τι διακρίνει τα παπούτσια του Stuart Weitzman; Είναι σίγουρα τα ασυνήθιστα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους, όπως φελλός, βινύλιο, ταπετσαρία, αλλά και τα διαμάντια και ο χρυσός.

Stuart Weitzman:

Ερωτεύτηκα τα παπούτσια με την πρώτη ματιά, όταν ο πατέρας μου με πήγε στο εργοστάσιο του. Δούλευα εκεί κάθε χρόνο, πάντα το καλοκαίρι. Όταν ο μπαμπάς μου παρήγαγε παπούτσια σχεδιασμένα από μένα, ήξερα ήδη τι θα κάνω στο μέλλον. Ήταν μια αποφασιστική στιγμή στη ζωή μου.

Η Tory Burch είναι (εκπληκτικά) η πρώτη γυναίκα στη λίστα με τους πιο διάσημους σχεδιαστές παπουτσιών. Αν και, όπως βλέπεις, η δημιουργία παπουτσιών για τις γυναίκες προτιμάται κυρίως από τους άνδρες, είναι αυτή που απέδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν επίσης να φτιάχνουν εκπληκτικά υποδήματα. Από το αγοροκόριτσο που σκαρφάλωνε πάνω στα δέντρα και έπαιζε μαζί με τα τρία της αδέρφια, μετατράπηκε σε μια πραγματική επιτυχημένη γυναίκα, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και πάνω απ ‘όλα… σχεδιάστρια μόδας. Πριν η Tory ξεκινήσει να εργάζεται στη δική της επιχείρηση, εργάστηκε για εξαιρετικές προσωπικότητες όπως ο Ralph Lauren και η Vera Wang. Είναι ενδιαφέρον ότι δεν σταμάτησε να αναπτύσσεται με την επιτυχία στη βιομηχανία μόδας και το 2009 ίδρυσε το ίδρυμά της, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της οικονομικής θέσης των γυναικών επιχειρηματιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα παπούτσια της μάρκας Tory Burch μπορείς εύκολα να τα αναγνωρίσεις, χάρη στη χαρακτηριστική λεπτομέρεια – το λογότυπο, το οποίο συχνά εμφανίζεται πάνω τους.

Από τη στιγμή που στην αγορά μπήκε η πρώτη της συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2013, η Sophia Webster έγινε μια από τις πιο γνωστές και αγαπητές σχεδιάστριες στο Λονδίνο και όχι μόνο. Με πάνω από 200 σημεία χονδρικής πώλησης σε όλο τον κόσμο, η μάρκα έχει γίνει το υποχρεωτικό σημείο στη λίστα αγορών των γυναικών, οι οποίες αναζητούν κομψά, καλά κατασκευασμένα παπούτσια με μια εξωφρενική νότα και με φαντασία. Οι λάτρισσες της μάρκας πολύ γρήγορα έγιναν η Blake Lively και η Diane Kruger. Θυμάσαι τα παραμυθένια πέδιλα με λεπτό τακούνι και με πανέμορφα φτερά στον αστράγαλο; Ναι, αυτά είναι παπούτσια σχεδιασμένα από τη Sophia Webster.

O Giuseppe Zanotti είναι σχεδιαστής παπουτσιών ιταλικής προέλευσης, που έχει περάσει έναν μακρύ δρόμο, πριν ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Άρχισε την καριέρα του στη βιομηχανία της μόδας τη δεκαετία του ΄80, δουλεύοντας πρώτα με τοπικούς τεχνίτες. Χρόνια αργότερα, εργαζόταν ήδη ως ελεύθερος επαγγελματίας με οίκους μόδας όπως ο Missoni, ο Roberto Cavalli, ο Dior και ο Valentino. Τα έργα του όχι χωρίς λόγο χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ακρίβεια εκτέλεσης, και οι ειδικοί της μόδας τα περιγράφουν ως σύνθεση της μηχανικής και της τέχνης. Ο ίδιος περιγράφει τα σχέδια του ως συναισθηματικά, σέξι και θηλυκά. Επί του παρόντος, τα καταστήματά του βρίσκονται σε όλες τις πρωτεύουσες της μόδας, δημιουργεί παπούτσια και για τους άντρες και συνεχώς διατηρεί την ποιότητα της εκτέλεσης τους στο υψηλότερο παγκόσμιο επίπεδο.

Ξέρεις ότι…;

Στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, η Nicole Kidman μαζί με το κατακόκκινο της φόρεμα, φόρεσε παπούτσια της μάρκας Giuseppe Zanotti.

Ο Alexandre Birman είναι εκπρόσωπος μιας από αυτές τις ιστορίες, όταν ένα παιδί που μεγαλώνει σε ένα δεδομένο περιβάλλον απλώς ακολουθεί τα επαγγελματικά βήματα των γονιών του (ειδικά του πατέρα του). Κληρονόμησε από τον πατέρα του όχι μόνο την εταιρεία, αλλά και ένα ασυνήθιστο ταλέντο για τον σχεδιασμό παπουτσιών. Ο πατέρας και ο θείος του ίδρυσαν τη δημοφιλή μάρκα υποδημάτων Arezzo, η οποία αναπτύχθηκε γρήγορα στη δεκαετία του ΄90 στη μητρική τους χώρα, τη Βραζιλία. Στα 19, ο Birman αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και να δημιουργήσει τη δική του μάρκα υποδημάτων, η οποία, αν και αρχικά χρηματοδοτούνταν από αυτόν, γρήγορα έγινε μια αυτάρκη εμπορική επιτυχία. Τα παπούτσια Alexandre Birman φοριούνται από πολλούς διάσημους ανθρώπους – από την Bella Hadid έως την Kate Middleton. Σύμφωνα με τον ίδιο τον σχεδιαστή, η γυναίκα που φοράει τα παπούτσια του είναι μοντέρνα, εκλεπτυσμένη και εκτιμά το πολυτελές design.

Το αρχικό κείμενο του άρθρου έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί για τις ανάγκες του blog epapoutsia.gr από τη: Natalia Mitsopoulos
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
airforce, under armour παπουτσια, καουμποικεσ μποτεσ, γυαλια ηλιου, nike air force 1, chiara ferragni bags, karl lagerfeld παπουτσια, nike παπουτσια, vans, ποδοσφαιρικα παπουτσια, new balance 327, air force nike, calvin klein τσαντεσ, πορτοφολια γυναικεια, τσαντακια ανδρικα, kurt geiger, new balance γυναικεια, karl lagerfeld shoes, παπουτσια αθλητικα, γυναικεια πορτοφολια, γυναικειεσ τσαντεσ, nike air force 1 γυναικεια, τσαντεσ ωμου, nike air max plus, αθλητικά παπούτσια, μποτες, geox παιδικα, pinko τσαντεσ, αθλητικα παπουτσια παιδικα, τσαντες γυναικειες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η περαιτέρω χρήση του ιστότοπου σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση τους. περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close