ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024! Ανακάλυψε τις πιο hot τάσεις της σεζόν! ΔΕΣ >


22 γεγονότα για τον Μάικλ Τζόρνταν που πρέπει να γνωρίζεις μετά το The Last Dance

Σε αυτό το άρθρο:
  1. Γεγονός 1: Είναι ο καλύτερος πωλητής παπουτσιών ανάμεσα στους παίκτες του μπάσκετ 
  2. Γεγονός 2: Τι άκουγε ο Τζόρνταν μόλις πριν την αρχή της έκτης σειράς του φινάλε;
  3. Γεγονός 3: «The Last Dance» δεν γυρίστηκε στο κτήμα του Τζόρνταν
  4. Γεγονός 4: Θα δημιουργηθούν μπουφάν Security από την Jordan Brand
  5. Γεγονός 5: Η μεγαλύτερη αποτυχία του Τζόρνταν ήταν…
  6. Γεγονός 6: Η πίτσα, με την οποία δηλητηριάστηκε ο Τζόρνταν, ήταν η πεπερόνι
  7. Γεγονός 7: Ο Τζόρνταν έπαιξε με 7 δικά του μοντέλα παπουτσιών στους 6 τελικούς του NBA
  8. Γεγονός 8: Κάνει φιλανθρωπίες
  9. Γεγονός 9: ο Μάικλ Τζόρνταν δεν υπάρχει στο διαδίκτυο
  10. Γεγονός 10: η Nike στην πρώτη σεζόν της Jordan απόκτησε 126 εκατομμύρια δολάρια
  11. Γεγονός 11: ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιζε με τρία νούμερα στο NBA
  12. Γεγονός 12: Ο Τζέφρι Τζόρνταν έχει κατάστημα παπουτσιών στο Μαϊάμι
  13. Γεγονός 13: Ποιο είναι το αγαπημένο πούρο του Τζόρνταν;
  14. Γεγονός 14: Ο Μάικλ Τζόρνταν φοράει καινούργια παπούτσια σε κάθε ματς
  15. Γεγονός 15: Ο Τζόρνταν κέρδισε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια με τη Nike
  16. Γεγονός 16: Ο Τζόρνταν εισήγαγε φαρδιά σορτς στο NBA
  17. Γεγονός 17: Διοργανώνει ένα τουρνουά γκολφ για τους celebrities
  18. Γεγονός 18: Είναι αδίστακτος
  19. Γεγονός 19: 1 δολάριο που ξοδεύεται από τον μέσο κάτοικο τις ΗΠΑ είναι…
  20. Γεγονός 20: «Space Jam» έφερε περισσότερα χρήματα από τα αναμενόμενα
  21. Γεγονός 21: Γιατί έβγαζε τη γλώσσα του;
  22. Γεγονός 22: Πες το στον φίλο σου τον DJ

Έχει περάσει αρκετός χρόνος, από την πρεμιέρα του τελευταίου επεισοδίου «The Last Dance», αλλά εγώ ακόμη παραμένω σε νοσταλγική διάθεση, μετά από μερικές ώρες επιστροφής στη δεκαετία του ’90. Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ένα συναρπαστικό πρόσωπο, και όχι επειδή 20 χρόνια μετά τη λήξη της καριέρας του, πουλάει εκατομμύρια παπούτσια κάθε χρόνο. Η πλούσια βιογραφία του έχει κάνει τη σειρά γεμάτη από πραγματικά και ενδιαφέροντα γεγονότα της ζωής του, γι ‘αυτό τα έχω μαζέψει και θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σου. Συνολικά είναι 22.

Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν κάτι περισσότερο από τους ροκ σταρ στη δεκαετία του ’90. Ήταν ένα φαινόμενο. Πριν από 30 χρόνια, οι πιο δημοφιλείς άνθρωποι στον κόσμο ήταν αυτός, ο Μάικλ Τζάκσον και ο Παπάς Ιωάννης Παύλος Β’. Μάλλον όλοι γνώριζαν αυτά τα ονόματα, και σήμερα κάποιοι κακόβουλοι θεωρούν, ότι η σειρά είναι ένα κούνημα του χεριού στον θεατή με το μήνυμα «γειά σου, είμαι ακόμα εδώ, δες με!».

SS 24

Στο δικό του prime time, ο Τζόρνταν περιβαλλόταν από ένα πλήθος κόσμου, όλοι ήθελαν να μιλήσουν γι ‘αυτόν και δεν χρειάζονταν κοινωνικά μέσα για αυτό. Εάν έπαιζε σήμερα και συνέβαλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι λογαριασμοί του θα είχαν περισσότερους followers απ’ ό, τι τα προφίλ του ΛεΜπρόν Τζέιμς, του Κριστιάνο Ρονάλντο ή του Λίο Μέσι. Και σίγουρα αυτό θα γινόταν, αν αντιμετώπιζε αυτήν την αντιπαλότητα όπως όλες τις άλλες.

Η δημοτικότητα του Τζόρνταν ξεπερνούσε όλα τα όρια. Μέχρι και σήμερα βλέπουμε στους δρόμους των πόλεων παπούτσια με το λογότυπο του. Συνεχώς εμφανίζονται νέα συμβόλαια με τον Νεϊμάρ, την Παρί Σεν Ζερμέν, και εξαιρετικά δημοφιλείς συνεργασίες, όπως αυτή με τον Σκοτ Τράβις.

Η τηλεοπτική σειρά για τον Τζόρνταν και της Σικάγο Μπουλς είναι ένα must have ανάμεσα στα έργα, όχι μόνο για τον κάθε οπαδό του σπορ, αλλά και για όποιον θέλει να δει τι είναι το μεγαλείο και πόσο χρειάζεται να αφιερώσει κανείς (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του), για να φτάσει στην κορυφή. «The Last Dance» είναι επίσης και μια ευκαιρία για μένα, που είμαι οπαδός του Μάικλ Τζόρνταν, να σου παρουσιάσω 22 ενδιαφέροντα γεγονότα για αυτόν.

Εκτός από τις σεζόν με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ο Τζόρνταν είναι σε σύνταξη εδώ και 22 χρόνια. Το 2019 έκανε περισσότερα χρήματα πουλώντας παπούτσια από οποιονδήποτε άλλο ενεργό παίκτη μπάσκετ. Οι αριθμοί που παρέχονται από το Forbes είναι εντυπωσιακοί. Εάν αθροίζαμε τις 5 θέσεις μετά τον Τζόρνταν, δηλαδή τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στέφεν Κάρι, Κέβιν Ντουράντ, Ντουέιν Γουέιντ και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τότε ακόμη το συνολικό ποσό θα ήταν χαμηλότερο από το κέρδος του Τζόρνταν.

31 εκατομμύρια δολάρια χαμηλότερο

Στην πραγματικότητα, μόνο το Converse Chuck Taylor μπορεί να υπερηφανεύεται για μια πιο εντυπωσιακή πώληση παπουτσιών μπάσκετ που δεν είναι πλέον παπούτσια μπάσκετ.

Η απάντηση είναι: τον Κένι Λάτιμορ. Και τέτοια πληροφορία λάβαμε κατά την παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ «The Last Dance». Πρόκειται συγκεκριμένα για τη σκηνή, όπου ο Τζόρνταν μπαίνει στο λεωφορείο του κλαμπ και με τα ακουστικά στα αυτιά του και θεατρικά κουνιέται στον ρυθμό της μουσικής. Ένας από τους φίλους του τον ρωτάει τι ακούει, και αυτός του αναφέρει τον καλλιτέχνη και προσθέτει, ότι αυτές οι ηχογραφίες δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί πουθενά.

Δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση των δύο τελευταίων επεισοδίων «The Last Dance», ο Κένι Λάτιμορ έγραψε στο Twitter, ότι ο Τζόρνταν άκουγε τότε τα τραγούδια από το άλμπουμ «From the Soul of Man». Το άλμπουμ είχε την πρεμιέρα του τον Οκτώβριο του 1998.

Ξέρεις ότι…;

Την επίσημη λίστα αναπαραγωγής από τη σειρά «The Last Dance» στο Spotify ακολουθούν σχεδόν 200.000 άτομα; Το πρώτο κομμάτι σε αυτή είναι το Alan Parson Project – Sirius – Chicago Bulls Theme Song, το οποίο το έπαιζαν κατά την παρουσίαση των παικτών.

Ο παίκτης του μπάσκετ αρνήθηκε να κινηματογραφήσει συνεντεύξεις στο κτήμα του στη Φλόριντα, και η ομάδα του Τζέισον Χέιρ (ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ) δεν πλησίασε ποτέ τη βίλα του. Στη γειτονιά βρέθηκαν τρία σπίτια, όπου πραγματοποιήθηκαν οι συνεντεύξεις.

Οι καταγραφές με τον δεύτερο σταρ της Σικάγο Μπουλς, τον Σκότι Πίπεν, πραγματοποιήθηκαν μέσα σε άδειο σαλόνι. Ωστόσο, αυτό είναι το σπίτι του παίκτη του μπάσκετ, το οποίο αγοράστηκε λίγο πριν από τις συνεντεύξεις και το σαλόνι δεν έχει ακόμη επιπλωθεί. Ο Ντένις Ρόντμαν πήρε συνέντευξη σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Σε καθημερινή βάση, ο Τζόρνταν περιβαλλόταν από έξι σωματοφύλακες. Υπάρχει μια φωτογραφία, στην οποία ο παίκτης βγαίνει από τη Ferrari – για πολλούς οπαδούς του, το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτό το φώτο ήταν πάντα ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, δηλαδή το M Air J. Ωστόσο, η φωτογραφία έχει μια δεύτερη, πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή. Είναι τα κίτρινα μπουφάν των σωματοφυλάκων με την επιγραφή «Security» στην πλάτη. Αυτά τα coach jackets θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους από την Jordan Brand. Στην πλάτη θα βρεθεί η λέξη Security, και στο στήθος το λογότυπο της μάρκας με την επιγραφή: Jordan Security.

Το security του Τζόρνταν ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της καθημερινής ζωής του παίκτη του μπάσκετ. Κάποιοι από τους σωματοφύλακες έγιναν φίλοι του. Κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής γύρω από το Σικάγο, ο Τζόρνταν και το προσωπικό για την προστασία του, πήγαν σε ένα σαλόνι τατουάζ. Λίγο αργότερα, έξι σωματοφύλακες βγήκαν από αυτό με τατουάζ με το λογότυπο της μάρκας πάνω στους ώμους τους.

…ο διαγωνισμός σουτ 3 πόντων το 1990. Ο Τζόρνταν ποτέ δεν ήταν ένας εξαιρετικός σκοπευτής από απόσταση (όχι ότι παίζοντας τώρα δεν θα ήταν φοβερός), και η πρόσκληση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τους σκοπευτές μεγάλων αποστάσεων ήταν μεγάλη έκπληξη. Ο Τζόρνταν δέχτηκε την πρόταση, πράγμα το οποίο έφερε ως αποτέλεσμα μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της καριέρας του στο NBA. Ο μεγάλος Μάικλ Τζόρνταν απόκτησε μόνο 5 πόντους. Και σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει τίποτα άλλο να προστεθεί.

Μετά από 22 χρόνια, ο μύθος του διάσημου ματς που ονομαζόταν Flu Game, στον οποίο ο Τζόρνταν δεν μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του, κατέρρευσε. Ήταν το πέμπτο ματς των φινάλε του 1997 εναντίον της Γιούτα Τζαζ. Ο αποδυναμωμένος Τζόρνταν απέκτησε 38 πόντους, και τα παπούτσια που φορούσε σε αυτό το ματς, μετά από χρόνια πουλήθηκαν για 104.000 δολάρια.

Η πίτσα που παραδόθηκε στο διαμέρισμα του Τζόρνταν ήταν απλώς η πεπερόνι. Το ατυχές κομμάτι της πίτας έφερε ο Γκρεγκ Φάιτ. Αυτή η πληροφορία δεν υπάρχει στο «The Last Dance», αλλά αμέσως μετά τη μετάδοση των τελευταίων επεισοδίων, ο πιτσαδόρος αποκάλυψε τον εαυτό του στα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ.

Ξέρεις ότι…;

Ο Τιμ Γκρόβερ, ο προσωπικός προπονητής του Τζόρνταν, λίγο πριν το 5 ματς είπε στον παίκτη, ότι άμα είναι να παίξει, τότε δεν μπορεί να κάνει μεγάλα διαλλείματα. Το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί, είναι η ανάπαυση. Ο Τζόρνταν ακολούθησε την οδηγία του, έπαιξε για 44 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα. Θα υπενθυμίσω μόνο, ότι το ματς του NBA διαρκεί 48 λεπτά.

Μπορεί να φαίνεται, ότι τα 6 ματς στα φινάλε του NBA του Τζόρνταν και της Σικάγο Μπουλς είναι 6 καλτ μοντέλα παπουτσιών. Λάθος. Συνολικά, 7 μοντέλα έλαβαν μέρος στον τελικό αγώνα για τον τίτλο. Το 1991, στα πόδια του Τζόρνταν κατά τη διάρκεια των φινάλε μπορούσαμε να δούμε τα Jordan 6 Infrared. Έναν χρόνο αργότερα το μοντέλο Jordan 7 True Red, και το 1993 το Jordan 8 Play-Off.

Ξέρεις ότι…;

Τα πιο δημοφιλή παπούτσια Air Jordan 7 δεν ήταν αυτά από τα φινάλε, αλλά τα χρώματα Olympic, τα οποία ο Μάικλ φορούσε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992, και τα Bordeaux, που τα είχε πάνω του στο NBA All-Star Game.

Η επιστροφή στο NBA, και τον τέταρτο τίτλο πρωταθλήματος ο Τζόρνταν κέρδισε με το μοντέλο Jordan 11 Bred. Τον πέμπτο τίτλο τον βοήθησε να πάρει το Jordan 12 Play-Off και φυσικά το διάσημο Flu Game. Το τελευταίο ράλι πρωταθλήματος είναι δύο ζευγάρια παπούτσια. Jordan 13 Play-Off και το Jordan 14 Last Shot.

Κατά το παίξιμο στην Ουίζαρντς, ο Τζόρνταν έδωσε όλα τα κέρδη του στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου που έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου. Έκανε το ίδιο μετά τη λήψη του «The Last Dance» – όλα τα έσοδα από τη σειρά διατέθηκαν στα θύματα του κοροναϊού.

Ναι, αυτή είναι μια μικρή υπερβολή. Πρόκειται για το γεγονός, ότι ο Τζόρνταν δεν έχει ιδιωτικούς λογαριασμούς στα κοινωνικά μέσα, δεν βλέπουμε τη ζωή του, τα stories γραμμένα με το κινητό και ούτω καθεξής. Υπήρχαν όμως στιγμές που εμφανιζόταν, όταν ανέλαβε τον λογαριασμό στο Twitter της Σάρλοτ Χόρνετς, δηλαδή της ομάδας, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης. Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο ένα εφάπαξ γεγονός.

Φυσικά, υπάρχουν όμως λογαριασμοί της μάρκας Jordan. Έχει 10,2 εκατομμύρια likes στο Facebook, και δύο φορές τόσο στο Instagram. Στο Twitter αυτός ο αριθμός είναι 4 εκατομμύρια, στο YouTube έχει 386 χιλιάδες θεατές, και το μικρότερο παιδί των κοινωνικών μέσων – το TikTok – 62,5 χιλιάδες ακολούθους.

Τα προβλεπόμενα έσοδα από την πώληση των παπουτσιών του Τζόρνταν ήταν να είναι περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό υποτέθηκε να είναι μια τεράστια επιτυχία. Νομίζω, ότι τα αφεντικά της Nike είχουν εκπλαγεί πάρα πολύ.

Ξέρεις ότι…;

Η πρώτη διαφημιστική σύμβαση του Τζόρνταν με τη Nike ήταν 500.000 $ τη σεζόν; Για εκείνη την εποχή, αυτά ήταν αστρονομικά χρήματα, και κανείς στο ΝΒΑ δεν είχε τέτοια συμβόλαια. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι σταρ, δηλαδή ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Λάρρυ Μπερντ.

Τα πρώτα δύο νούμερα, με τα οποία έπαιζε ο Τζόρνταν, είναι φυσικά το 23 και το 45. Το τρίτο είναι το 12, με το οποίο ο Τζόρνταν εμφανίστηκε μόνο μία φορά, κατά τη διάρκεια του ματς στο Ορλάντο το 1990. Αυτό δεν ήταν σχεδιασμένο με κανέναν τρόπο. Η φανέλα του Τζόρνταν με τον αριθμό 23 κλάπηκε ανεξήγητα, και δεν ήταν δυνατή η παράδοση ενός ανταλλακτικού σετ. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπρεπε να παίξει με το νούμερο 12 και χωρίς το όνομα του στην πλάτη.

Ξέρεις ότι…;

Το τέταρτο νούμερο του Τζόρνταν ήταν το 9. Το φορούσε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Τζέφρι Τζόρνταν είναι ο γιος του Μάικλ, ο οποίος αποφάσισε να ανοίξει στο Μαϊάμι το δικό του κατάστημα παπουτσιών. Αυτό το μέρος ονομάζεται Trophy Room.

Σε μια συνέντευξη του 2005, ο Τζόρνταν παραδέχτηκε ότι το αγαπημένο του πούρο είναι το Partagas Lusitanias. Είναι γνωστό, ότι ο Τζόρνταν είναι εθισμένος στα πούρα, και σε πολλές φωτογραφίες από το παρελθόν, καθώς και σε σκηνές στο «The Last Dance», εμφανίζεται με πούρο.

Είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία, γιατί σχετίζεται με τα παιδικά συναισθήματα και τις αναμνήσεις. Φορώντας καινούργια παπούτσια κάθε φορά, τον έκανε να αισθάνεται σαν ένα ενθουσιασμένο παιδί που ανοίγει ένα κουτί με δώρο. Το ερώτημα είναι – τι έχει κάνει ο Τζόρνταν με όλα αυτά τα ζευγάρια; Πολλά από αυτά πήγαν στους συλλέκτες, πολλά πιθανώς επέστρεψε μετά τους αγώνες.

Στην καριέρα του, μόνο από τη συνεργασία του με τη Nike έχει αποκτήσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Η σύμβαση ήταν αρχικά για 500.000 $ ετησίως για πέντε χρόνια. Η αξία του Τζόρνταν είναι αυτή τη στιγμή 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το «Forbes». Κάθε χρόνο, ο Τζόρνταν παίρνει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τη Nike.

Ο Τζόρνταν ήταν που εισήγαγε τη μόδα για τα φαρδιά σορτς στο NBA. Μία από τις ιστορίες λέει, ότι ένιωθε άβολα, επειδή κάτω από το σορτς της Μπουλς φορούσε για καλή τύχη το σορτς του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας. Γι’ αυτό έπρεπε να φοράει μεγαλύτερο και λίγο πιο μακρύ σορτς.

Είναι σίγουρο ότι ήταν ο πρώτος που έπαιξε με σορτς μεγάλου μεγέθους.

Είναι ενδιαφέρον, ότι υπάρχει ένας θρύλος πως ο Τζόρνταν έραψε μόνος του το μεγαλύτερο σορτς από δύο ζευγάρια (ένας άλλος λέει, ότι απλά ζήτησε μεγαλύτερο σορτς). Αυτή η ρομαντική ιστορία ραπτικής συμπίπτει λίγο με τα μαθήματα του στο κολλέγιο, όπου έμαθε να ράβει, επειδή θεωρούσε, ότι δεν θα βρει ποτέ γυναίκα και πρέπει να είναι σε θέση να κάνει τα πάντα μόνος του.

Από το 2001, ο Τζόρνταν διοργανώνει ένα φιλανθρωπικό τουρνουά στο οποίο προσκαλούνται οι μεγαλύτεροι σταρ του σόου μπίζνες και του αθλητισμού. Έπαιξαν σε αυτό ο Γουέιν Γκρέτσκι, ο Μάικλ Φελπς, ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και ο Μαρκ Γουόλμπεργκ. Τα χρήματα που συλλέγονται δωρίζονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και οργανισμούς όπως το Cats Care, το Make-A-Wish, το Opportunity Village και το Keep Memory Alive.

Βλέπουμε αυτό το γεγονός στο «The Last Dance» σχεδόν όλη τη διάρκεια της ταινίας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές καταστάσεις, όπου μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Μία από τις αγαπημένες μου σκηνές, αν όχι η αγαπημένη μου, είναι το ματς στο Γιούτα Τζαζ το 1988. Σε μία από τις κινήσεις, ο Τζόρνταν βάζει την μπάλα στο καλάθι πάνω από τον Τζον Στόκτον που έχει ύψος 185 cm (ο Τζόρνταν έχει ύψος 198 cm). Κάποιος φώναξε για να δοκιμάσει με κάποιον του ύψους του. Λίγο αργότερα, ο Τζόρνταν βάζει με τσαμπουκά την μπάλα μέσα στο καλάθι πάνω από τον Μέλβιν Τούρπιν που έχει ύψος 210 εκατοστά. Μετά από αυτή τη δράση, γύρισε στον φωνακλά και ρώτησε: ήταν αρκετά ψηλός;

… σαν ο Μάικλ Τζόρνταν να ξόδεψε 21 582 δολάρια εκείνη τη στιγμή. Ο αριθμός αυτός βασίζεται στη μέση τιμή κατοικίας και στη μέση τιμή των μισθών στις ΗΠΑ. Το 2019, ο ωριαίος μισθός του Τζόρνταν είναι 34 246 δολάρια.

230 εκατομμύρια δολάρια απόκτησε η «Space Jam» από την πώληση των εισιτηρίων στους κινηματογράφους. Σήμερα μπορεί να μην μας φαίνεται να είναι ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά το 1995 έκανε εντύπωση. Έχει ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες και είναι η ταινία σχετικά με το μπάσκετ με τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία.

Ο Τζόρνταν είχε ένα τικ – καθώς πήγαινε κάτω από το καλάθι, συχνά μπορούσαμε να παρατηρήσουμε τη γλώσσα του απλωμένη πάνω στο πηγούνι του. Λέγεται, ότι ο πατέρας του έκανε το ίδιο. Οι ειδικοί πιστεύουν, ότι αυτό το πράγμα σχετίζεται άμεσα με τη συγκέντρωση και την απόρριψη άλλων παραγόντων που αποσπούν την προσοχή.

Το ρεκόρ στην καριέρας του Τζόρνταν στο play-off είναι 63 πόντοι, που τους απέκτησε στο διάσημο ματς εναντίον της Μπόστον Σέλτικς. Μετά από αυτό το ματς, ο θρύλος των παρκέ του NBA, ο Λάρι Μπερντ είπε, ότι αυτός δεν ήταν ο Τζόρνταν, αλλά ο Θεός μεταμφιεσμένος ως Τζόρνταν. Αυτή η συνάντηση έχει επίσης ένα άλλο ισχυρό παράθεμα.

Μια μέρα πριν το ματς, ο Τζόρνταν έπαιζε γκολφ μαζί με έναν παίκτη της Σέλτικς, τον Ντάνι Έιντζ. Αφού τελείωσε το παιχνίδι, είπε στον αντίπαλό του – πες στον DJ ότι έχω κάτι γι ‘αυτόν αύριο. Ο Τζόρνταν αναφέρθηκε στον παίκτη, ο οποίος κάλυπτε περισσότερο τον Τζόρνταν στις μονομαχίες με τη Σέλτικς, τον Ντένις Γιόχανσον Οι 63 πόντοι έγιναν ιστορία.

Εσύ, ποια από τα γεγονότα δεν τα γνώριζες, και ποιο από αυτά σου άρεσε περισσότερο;

Το αρχικό κείμενο του άρθρου έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί για τις ανάγκες του blog epapoutsia.gr από τη: Natalia Mitsopoulos
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
calvin klein τσαντες, τσαντες γυναικειες, γυναικειεσ τσαντεσ, new balance, new balance 327, αθλητικα παπουτσια παιδικα, geox παιδικα, παπουτσια nike, nike παπουτσια γυναικεια, αθλητικά παπούτσια, crocs ανδρικα, τσαντα ωμου, chiara ferragni bags, karl lagerfeld shoes, under armour παπουτσια, nike air force 1 γυναικεια, τσαντεσ ωμου, καουμποικεσ μποτεσ, karl lagerfeld παπουτσια, nike παπουτσια, μποτες, air force nike, nike air force 1, ποδοσφαιρικα παπουτσια, γυναικεια πορτοφολια, pinko τσαντεσ, vans, calvin klein τσαντεσ, kurt geiger, γυαλια ηλιου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η περαιτέρω χρήση του ιστότοπου σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση τους. περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close