Οι πιο μοντέρνες πλατφόρμες – από μοκασίνια μέχρι και ψηλές μπότες

Τα πιο μοδάτα παπούτσια πλατφόρμες αυτή τη σεζόν.

Τα παπούτσια πλατφόρμες κυριαρχούν στις πασαρέλες αλλά και στις καθημερινές εμφανίσεις που βλέπουμε στον δρόμο εδώ και χρόνια, ενώ και οι fashionistas επιβεβαιώνουν τη διαχρονική δημοφιλία τους. Η Kate Middleton φοράει συχνά πλατφόρμες στα καθημερινά σύνολά της και η Παριζιάνα it-girl Jeanne Damas επιλέγει γυναικείες πλατφόρμες που συνδυάζει με παντελόνια με ελαφριά καμπάνα για να δημιουργήσει σύνολα που αποπνέουν μια γαλλική ανεπιτήδευτη φινέτσα. Παρακάτω θα μάθεις ποια παπούτσια πλατφόρμες είναι στη μόδα και με τι τα συνδυάζουν οι trendsetters. Έτσι, θα πετύχεις μια άνετη αλλά ταυτόχρονα μοντέρνα εμφάνιση.

Μοκασίνια, μπότες με ψηλό τακούνι, αθλητικά παπούτσια… Οι πλατφόρμες κυριαρχούν σχεδόν σε όλα τα είδη υποδημάτων. Ας αρχίσουμε όμως με τα πιο άνετα παπούτσια για όλο τον χρόνο!

Τις τελευταίες σεζόν, κυριαρχούν τα παπούτσια πλατφόρμες των οίκων Salvatore Ferragamo και Prada. Τα βλέπουμε παντού στις πασαρέλες μιας και ξεχωρίζουν για το πρωτοποριακό σχέδιό τους με καθαρές γραμμές στη μέση. Κάτι που σε κάθε περίπτωση τραβάει τα βλέμματα και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Οι κομψές πλατφόρμες Salvatore Ferragamo έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλά brands, οπότε μπορείς να βρεις παρόμοια μοντέλα στα ράφια πολλών καταστημάτων.

Οι πλατφόρμες με ιδιαίτερα σχέδια είναι μια εναλλακτική πρόταση αντί για τις κλασικές γόβες. Ταιριάζουν πολύ στα σύνολα με στοιχεία Y2K. Σε συνδυασμό με ένα χαμηλοκάβαλο τζιν παντελόνι κι ένα φαρδύ T-shirt με στάμπα, δημιουργούν το ιδανικό casual look για έναν περίπατο ή μια βόλτα στα μαγαζιά. Επίσης ολοκληρώνουν κομψά outfit όπου κυριαρχούν έντονα χρώματα, όπως για παράδειγμα ένα πράσινο φόρεμα και μια μπλε τσάντα.

1

Εδώ και αρκετό καιρό, τα πιο μοντέρνα παπούτσια πλατφόρμες είναι τα αθλητικά, που αγαπάει πολύ η Hailey Bieber. Το μοντέλο τα φοράει τόσο με casual ρούχα όσο και με κομψά φορέματα. Προτίμησε μαύρα ή λευκά αθλητικά παπούτσια λόγω της ευελιξίας που προσφέρουν για πολλούς συνδυασμούς με οποιοδήποτε χρώμα.

Μια εναλλακτική πρόταση είναι τα sneakers με κρυφή εσωτερική πλατφόρμα – προσθέτουν ύψος και λεπταίνουν οπτικά τα πόδια, χωρίς όμως να είναι ορατό το τακούνι. Επίλεξε ένα εντυπωσιακό χρώμα, όπως το έντονο πράσινο που σε συνδυασμό με ένα φουλάρι και μια τσάντα σε παρόμοια απόχρωση θα κάνουν το σύνολό σου μοναδικό και ξεχωριστό από κάθε άλλο.

Κυρίαρχη τάση για τις ζεστές ημέρες είναι τα σανδάλια με πλατφόρμα, που φαίνεται πως είναι η αδυναμία της Πολωνής σχεδιάστριας Magda Butrym. Τα μοντέλα σε παστέλ αποχρώσεις ταιριάζουν υπέροχα με φορέματα σε pencil γραμμή και διακριτικά κοσμήματα.

Ποια παπούτσια πλατφόρμες κυριαρχούν τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας; Αρχικά, είναι άνετα και δεύτερον φτάνουν κάτω από το γόνατο. Και δεν είναι μόνο αυτό! Παρακάτω θα μάθεις ποια μοντέρνα παπούτσια πλατφόρμες είναι η ιδανική επιλογή για τις κρύες ημέρες.

Μοντέρνες πλατφόρμες για το φθινόπωρο

Παρότι η θερμοκρασία πέφτει σιγά σιγά, η δημοφιλία των αθλητικών παπουτσιών ολοένα κι ανεβαίνει ακόμη και τις πιο ψυχρές ημέρες. Το 2000, η Victoria Beckham εντυπωσίασε επιλέγοντας παπούτσια πλατφόρμες. Η μόδα ως γνωστόν κάνει κύκλους και επανέρχεται και οι trendsetters φέτος επιλέγουν ψηλές πλατφόρμες. Σε κλασικό μαύρο και καφέ, σε αποχρώσεις του μπορντό, σε λευκό, χακί ή σκούρο μπλε – είναι μια must-have προσθήκη στην γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας που γνωρίζει καλά τις τάσεις της μόδας. Αθλητικά παπούτσια με πλατφόρμα από brands όπως adidas, Nike, New Balance και Calvin Klein είναι μια επιλογή πολύ ανθεκτικών παπουτσιών και βεβαίως μια μοντέρνα και εξαιρετική πρόταση για το φθινόπωρο.

Οι πλατφόρμες με κορδόνια είναι μια ακόμη επιλογή που ταιριάζει απίθανα με απλά καθημερινά σύνολα. Σκέψου επίσης και τα δετά μποτάκια με πλατφόρμα. Λεπτομέρειες, όπως είναι τα διακοσμητικά φερμουάρ, είναι επίσης σημαντικές μιας και εκτός από πρακτικότητα προσθέτουν μια ενδιαφέρουσα πινελιά. Επίλεξε μοντέλα με αντιολισθητική σόλα, που παρέχει επιπλέον ασφάλεια σε ολισθηρές και βρεγμένες επιφάνειες. Οι μπότες σε ρετρό στυλ είναι πολύ στη μόδα με σαφή έμφαση στην πλατφόρμα και στη στρογγυλή μύτη.

Τα μοκασίνια είναι ακόμη ένας δημοφιλής και μοντέρνος τύπος παπουτσιών με πλατφόρμα που προτείνονται για το φθινόπωρο. Σε συνδυασμό με ψηλές κάλτσες, ταιριάζουν υπέροχα με καπαρντίνες ή oversized biker τζάκετ. Εάν τα συνδυάσεις με μια κλασική τσάντα θα έχεις ένα ολοκληρωμένο και προσεγμένο βραδινό σύνολο. Τα μοκασίνια από γυαλιστερό δέρμα είναι εξίσου δημοφιλή μιας και ταιριάζουν σε κάθε γκαρνταρόμπα.

Μοντέρνες πλατφόρμες για τον χειμώνα

Οι ψηλές μπότες με πλατφόρμα είτε σουέτ είτε δερμάτινες έχουν γίνει το απόλυτο hit στον κόσμο της μόδας. Φέτος είναι πολύ δημοφιλή τα μοντέλα πάνω από το γόνατο με σούρες. Από την άλλη, η AZ Factory και η Ottolinger δίνουν έμφαση στις ψηλές μπότες με τριγωνική μύτη και αιχμηρά μεταλλικά στοιχεία. Ωστόσο, εάν προτιμάς τις πιο διακριτικές επιλογές, οι μαύρες ή καφέ μπότες ιππασίας με χαμηλή πλατφόρμα είναι εξίσου μια υπέροχη επιλογή. Μια εναλλακτική πρόταση είναι οι άνετες καουμπόικες μπότες – είναι στη μόδα εδώ και αρκετά χρόνια, ιδίως αυτές που έχουν κρόσσια.

Δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στα μποτάκια με πλατφόρμα, που είναι από τα πιο δημοφιλή και ευκολοφόρετα παπούτσια για τον χειμώνα. Φέτος είναι στη μόδα τα μοντέλα σε grunge στυλ, ιδίως εκείνα που έχουν μιλιτέρ σχέδια: χοντρή σόλα, ανθεκτικά κορδόνια, αγκράφες και αποχρώσεις του χακί.

Δες επίσης >>> Σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2024-2025 – τάσεις της μόδας στα γυναικεία παπούτσια απευθείας από τις πασαρέλες

Οι άνετες και μοδάτες πλατφόρμες συνδυάζονται υπέροχα και με καθημερινά αλλά και με πιο επίσημα σύνολα. Η Jennifer Lopez φοράει εσπαντρίγιες πλατφόρμα με τζιν παντελόνια και τοπ, ενώ η Emily Blunt επιλέγει χρυσαφί σανδάλια πλατφόρμες σε πρεμιέρες ταινιών. Συνεπώς, μπορείς ασφαλώς να επιλέξεις αυτόν τον τύπο υποδημάτων για έναν περίπατο, ένα επαγγελματικό ραντεβού ή ένα πάρτι γενεθλίων.

Φυσικά, μην παραλείψεις να συνδυάσεις τα κατάλληλα αξεσουάρ. Μια πραγματικά must-have προσθήκη είναι μια κομψή τσάντα χειρός – μπορείς να επιλέξεις από ευρύχωρες τσάντες ώμου μέχρι και μικρές coffer τσάντες. Εδώ και κάμποσο καιρό, οι trendsetters επιλέγουν καπέλα τζόκεϊ, που σε συνδυασμό με λυτά μαλλιά και ένα μακρύ φουλάρι, δημιουργούν μια εντυπωσιακή εικόνα απόλυτα συνυφασμένη με το φθινοπωρινό look. Τις ηλιόλουστες ημέρες επίλεξε μεγάλα γυαλιά ηλίου, που θα δώσουν χαρακτήρα στην εμφάνισή σου.

Μπορώ να φορέσω πλατφόρμες σε γάμο;

Εάν συνδυάσεις ψάθινες πλατφόρμες με ένα αέρινο φλοράλ φόρεμα θα έχεις δημιουργήσει ένα τέλειο σύνολο. Μην ξεχνάς ότι οι πλατφόρμες είναι άνετες και δεν καταπονούν τα δάχτυλα και τις γάμπες όπως οι γόβες. Άρα, εάν θέλεις να χορέψεις με την ψυχή σου, η καλύτερη εναλλακτική των ψηλοτάκουνων είναι οι πλατφόρμες.

Επίσης, προτίμησε είτε ανοιχτόχρωμες γόβες με πλατφόρμα είτε σε αποχρώσεις του χρυσού και του ασημί – ταιριάζουν εξαιρετικά σε επίσημες περιστάσεις, όπως μια γαμήλια δεξίωση και δείχνουν υπέροχες σχεδόν με όλα τα φορέματα. Αναρωτιέσαι εάν μπορείς να βάλεις πλατφόρμες σε γάμο; Η απάντηση είναι αδιαμφισβήτητα ναι!

Τι θα πρέπει να γνωρίζεις για τις κομψές πλατφόρμες;

  • Είναι τα παπούτσια πλατφόρμες μοντέρνα αλλά και άνετα για κάθε μέρα;
  • Τι να φορέσεις με τις πλατφόρμες;
  • Ποια παπούτσια πλατφόρμες είναι στη μόδα φέτος το φθινόπωρο;
  • Είναι τα παπούτσια πλατφόρμες κατάλληλα για τη βροχή;
  • Πώς να φορέσεις παπούτσια πλατφόρμες με καθημερινά και κομψά σύνολα;
  • Πώς πρέπει να φροντίζεις τα παπούτσια πλατφόρμες για να είναι σαν καινούργια για χρόνια;

Ναι, τα παπούτσια πλατφόρμες είναι πολύ πιο άνετα από τα κλασικά ψηλοτάκουνα παπούτσια, επειδή προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα. Έτσι είναι ευκολότερο να διατηρήσεις την ισορροπία σου και επιπλέον να μην καταπονείς τα πόδια σου. Είναι σίγουρα ευκολότερο να κάνεις μεγαλύτερες αποστάσεις περπατώντας με πλατφόρμες. Γι’ αυτό είναι καλή επιλογή για ψώνια ή κοντινές αποδράσεις.

Τα παπούτσια πλατφόρμες ταιριάζουν υπέροχα με φορέματα και midi φούστες. Μπορείς επίσης να τα φορέσεις με τζιν παντελόνι ή παντελόνι σε ίσια γραμμή για ένα κομψό και άνετο καθημερινό look. Τα χαμηλοκάβαλα skinny τζιν παντελόνια είναι πάλι στη μόδα. Εάν σου αρέσουν, μπορείς να τα φορέσεις με ψηλές μπότες με πλατφόρμα. Για τις κρύες ημέρες, ταιριάζουν υπέροχα με μακριά παλτά ή μάλλινες ζακέτες.

Τα πιο μοντέρνα παπούτσια με πλατφόρμα είναι τα μποτάκια από σουέτ ή δέρμα, καθώς και τα αθλητικά παπούτσια με πλατφόρμα. Πολύ δημοφιλή είναι επίσης τα μοντέλα με διακοσμητικά στοιχεία, όπως κρόσσια και αγκράφες.

Φυσικά, αρκεί να επιλέξεις κάποιο αδιάβροχο μοντέλο. Επίσης είναι σημαντικό να έχουν αντιολισθητική σόλα που προσφέρει ασφάλεια σε ολισθηρές επιφάνειες.

Οι μοντέρνες πλατφόρμες συνδυάζονται εύκολα τόσο με καθημερινά όσο και με πιο κομψά σύνολα. Για casual σύνολα, ταιριάζουν ωραία με τζιν παντελόνια και πουλόβερ, ενώ για επίσημες εμφανίσεις, πηγαίνουν εξαιρετικά με midi φορέματα και φούστες. Επιπλέον, για να ολοκληρώσεις το look σου μπορείς να προσθέσεις κι ένα μακρύ παλτό ή μια καπαρντίνα.

Εάν θέλεις να διατηρήσεις σε καλή κατάσταση τις πλατφόρμες σου για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, μια καλή ιδέα είναι να τις καθαρίζεις και να τις αδιαβροχοποιείς τακτικά, ιδίως εάν είναι από σουέτ ή δέρμα. Αποθήκευσέ τες σε μέρος που δεν έχει υγρασία και χρησιμοποίησε καλαπόδια για να μην χάσουν το σχήμα τους. Με τακτική φροντίδα των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένες είναι βέβαιο ότι η αντοχή τους αλλά και η εμφάνισή τους θα αντέξουν στον χρόνο.

https://www.instagram.com/p/C7pFuLxt4cG/

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Christian Vierig/Getty Images

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
guess, fila παπουτσια, buffalo shoes, geox γυναικεια, geox, μπαλαρινες, βαλιτσεσ ταξιδιου, παντοφλεσ γυναικειεσ, fila παιδικα, αθλητικά παπούτσια για κορίτσια, tommy hilfiger, nike γυναικεια παπουτσια, γυναικειες τσαντες, nike air force γυναικεια, salomon, γοβες, sneakers γυναικεια λευκα, air force, μποτακια, παντοφλες, backpack, all star converse, jenny fairy, nike air force ανδρικα, παπουτσια μπασκετ, αθλητικα, αθλητικα παπουτσια ανδρικα, guess τσαντες, σνικερσ γυναικεια, τσαντεσ γυναικειεσ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η περαιτέρω χρήση του ιστότοπου σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση τους. περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close