#WeStandWithUkraine – η εταιρεία μας MODIVO S.A. / epapoutsia.gr βοηθά την Ουκρανία. Δες πώς μπορείς να βοηθήσεις

2 λεπτά

Μπροστά στην τραγωδία που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η MODIVO S.A. ανέλαβε μια σειρά από δραστηριότητες με στόχο να βοηθήσει όσους αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο, βασικά μέσα διαβίωσης ή εργασία. Η MODIVO S.A. / epapoutsia.gr δώρισε 50.000 ευρώ για την Πολωνική Ανθρωπιστική Δράση, καθώς και ρούχα και παπούτσια. Παρέχει ψυχολογική βοήθεια και δημιούργησε θέσεις εργασίας.

 

Ανθρωπιστική βοήθεια για Ουκρανούς πολίτες

Σε σχέση με τη δύσκολη κατάσταση της Ουκρανίας και των πολιτών της, η εταιρεία μας εκφράζει την αλληλεγγύη και την υποστήριξη σε όσους κινδυνεύουν. Στις 25 Φεβρουαρίου, η MODIVO S.A. / epapoutsia.gr δώρισε 50.000 ευρώ για την Πολωνική Ανθρωπιστική Δράση – μια οργάνωση που βοηθά ανθρώπους που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και ένοπλες συγκρούσεις εδώ και χρόνια. Οι πόροι που παρέχει η εταιρεία περιλαμβάνουν επίσης ιατρικά προϊόντα που έχουν ήδη φτάσει στα σύνορα με την Ουκρανία. Παράλληλα, δηλώθηκε υλική βοήθεια με τη μορφή δωρεάς ρούχων και υποδημάτων για το Κέντρο Βοήθειας Μεταναστών και Προσφύγων Caritas. Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίζει την τοπική κυβέρνηση σε συνεχή βάση για την εξασφάλιση των πιο επειγόντων αναγκών των Ουκρανών που έρχονται στη Ζιελόνα Γκόρα, προσφέροντας ρούχα και παπούτσια.

We stand with Ukraine

Η εταιρεία MODIVO S.A. / epapoutsia.gr παρέχει υποστήριξη στους Συναδέλφους

Η εταιρεία έλαβε επίσης μέτρα για την παροχή άμεσης βοήθειας στους Ουκρανούς πολίτες που απασχολούνται στη MODIVO S.A / epapoutsia.gr. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας διαθέτουν τηλέφωνα από τα οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν δωρεάν κλήσεις στις οικογένειές τους που κατοικούν στην Ουκρανία. Τους παρασχέθηκε επίσης νομική και ψυχολογική υποστήριξη. Στους εργαζόμενους που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ουκρανία δόθηκαν στρώματα, υπνόσακοι και φακοί. Διοργανώνονται επίσης εργαστήρια και διαδικτυακά σεμινάρια όπου οι ψυχολόγοι βοηθούν στην αντιμετώπιση εξαιρετικά δύσκολων συναισθημάτων και συμβουλεύουν για το πώς μπορούμε να μιλήσουμε για τον πόλεμο με τα παιδιά. Οι εργαζόμενοι απέκτησαν πρόσβαση στον ουκρανόφωνο Τύπο.

Νέες θέσεις εργασίας στη MODIVO S.A. / epapoutsia.gr για τους Ουκρανούς πολίτες

Η εταιρεία εργάζεται επίσης για τη δημιουργία ενός HUB πληροφόρησης για υπαλλήλους από την Ουκρανία και τους ενθαρρύνει να υποβάλουν αίτηση σε διαδικασίες πρόσληψης για εξειδικευμένες θέσεις, όπως: πληροφορική, προγραμματισμός και κενές θέσεις σε ομάδες γραφικών και στυλιστών. Σε συνεργασία με ένα δικηγορικό γραφείο, δημιουργήθηκε μια ειδική ιστοσελίδα, όπου μπορείτε να βρείτε ενημερωμένες, πρακτικές πληροφορίες για νομικές δυνατότητες και διαδικασίες.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις τους ανθρώπους από την Ουκρανία;

Εν όψει της παρούσας τραγωδίας που έπληξε τον ουκρανικό λαό, κάθε βοήθεια μετράει. Οι Ουκρανοί πολίτες χρειάζονται βασικά μέσα διαβίωσης. Τι χρειάζεται περισσότερο; Τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στα σύνορα με την Ουκρανία. Τι μπορείς να κάνεις πρώτα;

Κάνε μια επιθεώρηση της ντουλάπας σου, ετοίμασε και δώσε ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη

Έχεις πολλά ρούχα που δεν τα έχεις φορέσει εδώ και αρκετούς μήνες ή ακόμη και χρόνια; Πολλές στυλίστριες λένε ότι αν δεν έχεις βάλει ένα πράγμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πιθανότητες να το ξαναφορέσεις είναι ελάχιστες. Μπορείς λοιπόν να ετοιμάσεις αυτά τα ρούχα: πλύνε, συσκεύασε και δώρισε τα στους κατάλληλους οργανισμούς που θα αναλάβουν να τα παραδώσουν σε άπορους ανθρώπους από την Ουκρανία. Να θυμάσαι ότι τα ρούχα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.

Πού μπορείς να βρεις μέρη για να δωρίσεις ρούχα, φάρμακα ή τρόφιμα μακράς διάρκειας;

Ακολούθησε τοπικές ομάδες και ομάδες γειτονιάς στο Facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι γεμάτα από εθελοντές που οργανώνουν βοήθεια καθημερινά και υποδεικνύουν ακριβώς τι και πού μπορείς να δωρίσις. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να παραδώσεις αντικείμενα αυτοπροσώπως. Εάν δεν μπορείς να το κάνεις, μπορεί να υπάρχει κάποιος που οργανώνει τη μεταφορά κοντά στη γειτονιά σου. Ωστόσο, θυμήσου να είστε προσεκτικός και να επαληθεύεις κάθε συλλογή τέτοιου είδους.

Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις οργανώσεις που συγκεντρώνουν προϊόντα και οικονομική βοήθεια για τους πρόσφυγες:

  1. UNICEF Greece
  2. Γιατροί του Κόσμου
  3. Ελληνικος Ερυθρός Σταυρός
  4. Ιατρικος Σύλλογος Αθηνών
  5. Ο Άλλος Άνθρωπος
  6. Γιατροί Χωρίς Σύνορα

#WeStandWithUkraine

Το αρχικό κείμενο του άρθρου έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί για τις ανάγκες του blog epapoutsia.gr από τη: Natalia Mitsopoulos
Συνιστούμε
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και... Λάβε 10 ευρώ για την πρώτη σου αγορά!
Ελέγξτε στο κατάστημα
new balance, new balance 327, chiara ferragni bags, karl lagerfeld shoes, under armour παπουτσια, ζωνεσ γυναικειεσ, nike air force 1 γυναικεια, παπουτσια αθλητικα